Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Razlike između piaggio mašina
Nyzvo:
--- Citat: Jurich - 17 Srpanj, 2013, 14:13:53 ---zanima me zasto na starim piaggio masinama sa sc08 masinama idu rolice 5,3 a kad bi na novu masinu stavija sc08 5,3 rolice bi bile lagane?
jeli zbog polutka ili?
treba mi sta prije odgovor
--- Kraj citata ---
drugaciji su variomati, pa vjerovatno zbog toga
Tomi_ZG:
I variomat i polutke su drugačije,na novu mašinu idu otprilike 0.7-0.8g teže rolice s sc08 i serijskim prijenosom,znam jer sam isprobaval dosta kombinacija
ivanm:
svaki skuter je individualan, 0.7 gr razlike od skutera do skutera nije niš čudno.. i više od gram razlike nije čidno.. dosta auspuha sam slagal i npr na jednom odlično radi sa 4.5 gr a na drugom sa 5.5 gr, a identično sve ostalo..
tak da tu nema pravila.. recimo sad vozim leo rpuring i u multivaru imam 7.2 gr iako bi po defaultu trebale ić oko 6 gr..
zekozna:
Veliku ulogu igra i dužina i promjer grane auspuha. Kraća grana=okretaji
duža grana=moment, s tim da ako pređeš neke granice, ne pomažu nikakve izmjene rolica i opruga jer performanse drastično padnu.
Grale:
--- Citat: Tomi_ZG - 01 Kolovoz, 2013, 19:36:39 ---I variomat i polutke su drugačije,na novu mašinu idu otprilike 0.7-0.8g teže rolice s sc08 i serijskim prijenosom,znam jer sam isprobaval dosta kombinacija
--- Kraj citata ---
Imaju isti variomat i iste polutke.
Baš sam se neki dan uvjeril na jednom runneru od dečka s foruma da ima 133 polutke i variomat s 19x15,5 rolicama, bile su te narančaste 5,3 g unutra, a prijenos skoro nikad otvaran.
I serijski mu je sc08 bil auspuh.
--- Citat: ivanm - 04 Kolovoz, 2013, 06:50:07 ---svaki skuter je individualan, 0.7 gr razlike od skutera do skutera nije niš čudno.. i više od gram razlike nije čidno.. dosta auspuha sam slagal i npr na jednom odlično radi sa 4.5 gr a na drugom sa 5.5 gr, a identično sve ostalo..
tak da tu nema pravila.. recimo sad vozim leo rpuring i u multivaru imam 7.2 gr iako bi po defaultu trebale ić oko 6 gr..
--- Kraj citata ---
Da, na piaggiu je neko ko pravilo da na kitu idu skoro gram teže rolice da se dobiju isti okretaji :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju