Tehnički kutak > Tuning skutera

remen

<< < (2/6) > >>

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 01 Prosinac, 2007, 17:38:32 ---Ali kevlar bolje prenosi snagu, nema proklizavanja.

--- Kraj citata ---

Kevlar lakse proklize od obicnog remena jer je tvrdji pa je trenje izmedju njega i polutki manje. Zato se po potrebi stavlja tvrdji centralni feder.

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 01 Prosinac, 2007, 17:54:31 ---
--- Citat: SlowRider - 01 Prosinac, 2007, 17:38:32 ---Ali kevlar bolje prenosi snagu, nema proklizavanja.

--- Kraj citata ---

Kevlar lakse proklize od obicnog remena jer je tvrdji pa je trenje izmedju njega i polutki manje. Zato se po potrebi stavlja tvrdji centralni feder.

--- Kraj citata ---

Meni nikada kevlar nije proklizao, a serijski redovito u startu i gubim sus, a dobivam nepotrebne okretaje.
Kada sam isao u Mariju Bistricu, uz brdo jedva sam isao, motor ode u iber a jedva 20 km/h.

Ta teorija je logicna, ali u praksi se meni nikada kevlar nije pokazao losijim.

3alfa3:
Nisam ni rekao da je kelvar losiji. Dapace, i sam koristim iskljucivo kevlar remene.

To sto ti je obicni proklizavao moze biti da je do masnoce koja se nakupila na njemu ili polutkama uslijed diranja masnim rukama itd. Ili je jednostavno remen bio "spaljen" pa je to bio problem.

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 01 Prosinac, 2007, 18:09:10 ---Nisam ni rekao da je kelvar losiji. Dapace, i sam koristim iskljucivo kevlar remene.

To sto ti je obicni proklizavao moze biti da je do masnoce koja se nakupila na njemu ili polutkama uslijed diranja masnim rukama itd. Ili je jednostavno remen bio "spaljen" pa je to bio problem.

--- Kraj citata ---

Nikada ne radim sa masnim rukama oko polutki i oko prijenosa. Remen je bio nov orginal Yamaha oko 400km je imao.
Probao sam prije jos 2 serijska, i nemoze parirati kevlaru, osjeti se da je to guma koja se rasteze...

phantom:
a kolika mu je cijena (kevlaru)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju