Općenito > Propisi
Veliki problem - prometna nesreća
BilyPiton:
ja samo mogu rec da policiju nije dobro zvat jel oni nist ne naprave imo sam prometnu u 11.mj ne ja nego buraz i moro sam osobno naplatit ostetu od lika koj je sj#bo skuter :dontknow:
3alfa3:
--- Citat: BilyPiton - 18 Siječanj, 2011, 23:50:35 ---ja samo mogu rec da policiju nije dobro zvat jel oni nist ne naprave imo sam prometnu u 11.mj ne ja nego buraz i moro sam osobno naplatit ostetu od lika koj je sj#bo skuter :dontknow:
--- Kraj citata ---
Ak mi je steta (tudjom krivicom) na autu veca od 2-3 tisuce kuna, obavezno bi zvao policiju. Njihov zapisnik smanjuje sansu da imas problema sa isplatom stete. Jedino kaj onda krivac placa i kaznu za sudar, al to je njegov problem.
Zadnjih par sudara kaj sam imao su bile manje stete (1000-2000kn) i tu sam ili odmah dobio lovu na ruke ili isao na osiguranje i u kratkom roku dobio novce. Sa zapisnikom murije je lose to sto od osiguranja ne dobijes novce dok zapisnik nije gotov, a to zna trajati (mjesec, dva...)
ivanm:
pa i sama policija savjetuje da ih se ne zove za manje nesreće, ako nema ozlijeđenih, nego da stranke namire štetu u osiguranju same..
ali u slučaju bilokakvog sraza motora i auta ja bi zvao muriju ako je vozač auta kriv.. (nema neozlijeđenog motorista u bilokojoj nesreći)
3alfa3:
--- Citat: ivanm - 19 Siječanj, 2011, 08:01:29 ---pa i sama policija savjetuje da ih se ne zove za manje nesreće, ako nema ozlijeđenih, nego da stranke namire štetu u osiguranju same..
ali u slučaju bilokakvog sraza motora i auta ja bi zvao muriju ako je vozač auta kriv.. (nema neozlijeđenog motorista u bilokojoj nesreći)
--- Kraj citata ---
...A da ne pricamo da je steta na motoru i u laksim sudarima puno veca nego na autima. Na autu ode branik, mozda far i blatobran, ali na motoru je dovoljno sa 10-15 km/h udarit u nesto pa da imas stetu 20.000+ kuna (vilice, felga, far, da ne pricam o plastikama, rucicama, deklima koji uvijek budu barem ogrebani)
BilyPiton:
jedan lik je s mojim motorom vozio oko 20km/h pogodio ljuljačku sa plastikom prednjom (ne kotačem) pao na bok i popucale mi plastike i vilice i sve steta 3000kn :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju