Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Podešavanje rada karburatora i prijenosa
3alfa3:
Teze rolice + tvrdji feder po okretajima moze biti identicna kombinacija kao i lakse rolice + meksi feder. Razlika je sto ce tvrdji feder pruzat veci otpor mashini pa ce se veci dio snage gubiti u prijenosu umjesto da snaga (tj moment) dodje do zadnjeg kotaca.
Feder se stavlja najmeksi moguci, a da nema drugih nuspojava kao rupa u prijenosu, jaki pad okretaja voznjom pod vecim opterecenjem (uzbrdo, udvoje i sl)
cvele60:
--- Citat: 3alfa3 - 01 Kolovoz, 2012, 21:22:29 ---Teze rolice + tvrdji feder po okretajima moze biti identicna kombinacija kao i lakse rolice + meksi feder. Razlika je sto ce tvrdji feder pruzat veci otpor mashini pa ce se veci dio snage gubiti u prijenosu umjesto da snaga (tj moment) dodje do zadnjeg kotaca.
Feder se stavlja najmeksi moguci, a da nema drugih nuspojava kao rupa u prijenosu, jaki pad okretaja voznjom pod vecim opterecenjem (uzbrdo, udvoje i sl)
--- Kraj citata ---
Taj sam :icon_thumright: Beli malosi+torsion controller kao najmeksa iz serije za mina blokove zavrsava poso odlicno al je ipak ogromna zasluga torqa sa linearnim kanalima ...
marracc:
--- Citat: 3alfa3 - 01 Kolovoz, 2012, 21:22:29 ---Teze rolice + tvrdji feder po okretajima moze biti identicna kombinacija kao i lakse rolice + meksi feder. Razlika je sto ce tvrdji feder pruzat veci otpor mashini pa ce se veci dio snage gubiti u prijenosu umjesto da snaga (tj moment) dodje do zadnjeg kotaca.
--- Kraj citata ---
na minarelliu se odlicno pokazao serijski centralni+ torssion, cak se i preporuca od puno forumasa, evo i od mene preporuka! cak se hvali i bijeli centralni + torssion da je kao serijski taman....
Beneli:
puno vam hvala ljudi sve ste dobro objasnili i sad mi je puno toga jasnije, ma najviše su me zbunjivale one priče tipa
lakše rolnice bolje ubrzanje,teže veća brzina (na seriskom skuteru)
ivanm:
Realno gladano i je tako. Ali skuter se uvijek stela u sredinu. Dakle idealne rolice koje omogucuju optimalan start i krajnju..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju