Općenito > Propisi
Položaj tablice
Biker(ss):
jbg sto ne znam pisat, trebam ko konjina stiskat kad su tipke pri kraju....znam da ima dosta tema o tome al mi se nije dalo tražiti stvarno....
Biker(ss):
--- Citat: igor.sb - 29 Prosinac, 2010, 18:39:02 ---uopce nije upito jel se smije il ne
--- Kraj citata ---
:icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: ???
procitaj jos jednom ::) ;D
cona_rab:
Zakon o sigurnosti prometa na cestama čl.244 st.4:
Registarske pločice i međunarodna oznaka iz članka 243. stavka 2. ovoga Zakona na vozilu moraju biti postavljene tako da se dobro vide, ne smiju se oštećivati, ne smije se dodavati sadržaj koji nije propisan i moraju biti čitljive.
Zakon o sigurnosti prometa na cestama čl.244 st 8:
Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač vozila koji nema propisan broj pločica ili na kojem su te pločice ili međunarodna oznaka postavljene tako da se dobro ne vide ili nisu čitljive.
a budući da na tehničkom pregledu sa takvim pločicama NE MOŽEŠ proći,ti si automatski u prekršaju jer ti je skuter TEHNIČKI NEISPRAVAN,ali ne vjerujem da će te policija zaj#bavat zbog takvih gluposti,osim ako te imaju na "piku"
Gilera_Vk:
Smijes, ja sam tako imao i kad sam isao na tehnicki i kad me policija kontrolirala, nitko ni rijeci, znaci mora biti vidljiva( čitljiva) i osvjetljena !
A zakaj nisi ledice stavio odozgora prema dolje da bacaju svijetlost i oblozio nekako da se se osvjetljuje sama povrsina tablice a ne da baca svuda okolo?
Biker(ss):
--- Citat: Gilera_Vk - 29 Prosinac, 2010, 21:55:54 --- Smijes, ja sam tako imao i kad sam isao na tehnicki i kad me policija kontrolirala, nitko ni rijeci, znaci mora biti vidljiva( čitljiva) i osvjetljena !
A zakaj nisi ledice stavio odozgora prema dolje da bacaju svijetlost i oblozio nekako da se se osvjetljuje sama povrsina tablice a ne da baca svuda okolo?
--- Kraj citata ---
ma to i ja mislim da me nece zezat nitko jer je stvarno al stvarno čitljivo...
sto se tice osvjetljenja...pa i ne baca bas svuda uokolo...jer LED diode same po sebi samo naprijed usmjeravaju svjetlost ....a to je prema tablici i eventualno prema plastici
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju