Općenito > Propisi
Kupovina skutera od 50ccm i porezna???
BilyPiton:
--- Citat: ivanm - 12 Siječanj, 2011, 20:34:28 ---kad god ti odlučio promjeniti knjižicu, i policija izdaje nove prometne dozvole... (kao i ostale dokumente)
i ak ti ju izda tehnički moraš ju ovjerit u policiji, a možeš i odmah po ovjeri ugovora zamjeniti knjižicu, pa na tehnički kad istekne rega..
i ne tupi svoje, ja sam svoje prvo vozilo regao 1990. i još je tako!!
--- Kraj citata ---
a kaj sam ja reko? svaki put kad regam motor i papiri nisu an mene s kupoprodajnim i starim knjizicama odem an tehnički kod frenda ont amo sve ispiše ovvjerim na policiji i zdravo
evo:
--- Citat: BilyPiton - 12 Siječanj, 2011, 20:30:04 ---to je kad je skuter već regan, al ako je odjavljen onda ti podatke upisuju na tehničkom a knjizice potvrduju na murji, ovo kaj si ti reko je nepotrebno radit dokle god registracija traje kad istekne onda se rega na svoje ime i odma se knjizice prebace
--- Kraj citata ---
ivanm:
--- Citat: BilyPiton - 12 Siječanj, 2011, 20:09:35 ---neradi policija knjizice nego kupis na tehničkom i onda ovi na tehničkom ti upisu podatke a u milicija ih potvrdi sa žigom i potpisom tj. ovjeri ih :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
ovo je neistina i to tvrdim.. policija izdaje prometne dozvole.. to što ti nikad nisi izvadio prometnu u policiji ne znači da oni to ne rade...
to je njihov posao.. izdavanje prometnih isprava.. ali ovlastili su mjesne STP da one to rade ako vozilo dođe na tehnički s ugovorom o promjeni vlasnika..
po zakonu smo dužni promijeniti knjižice isti dan kad smo ovjerili ugovor... to što nema kazne za to ne znači da to nije potrebno..
ivanm:
http://zagrebacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=14875
policija, heinzelova 98, zagreb
šalteri (dvorana) - 5, 6, 7, 8, 9, 10 i 11
registracija vozila (prometna dozvola, knjižica vozila i registracijske pločice)
preregistracija na novog vlasnika
produženje registracije
odjava vozila
promjena tehničkog stanja vozila
predaja zahtjeva za izdavanje naloga za utiskivanje broja šasije
prijava nestanka prometnih isprava i registracijskih pločica u svrhu dobijanja novih
massi:
kod mene u rovinju evo ja sam uzeo skuter registriran u 9 mjesecu 2010 god
ja sam ispunio ugovor i ovjerio ga kod javnog biljeznika zatim iso u policiju i tamo su mi rekli da odem na tehnicki i na tehnickom su mi napravili novu knjizicu prometnu a knjizicu vozila samo dodali moje ime
kad sam to napravio otisao sam u policiju pecatili su mi novu prometnu staru su zadrzali kod sebe i presjekli rubove i upisali podatke u kompjuter te zadrzali kopiju kupoprodajnog ugovora i to je to ponosan vlasnik od 9 mjeseca :toothy10: :toothy12:
ivanm:
to se nekoj tajnici lokalnog šerifa nije dalo ispunjavati formulare... ali to je njihov posao.. na STP se ne ide samo po novu knjižicu!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju