Tehnički kutak > Napravi sam

Ugrađivanje Aerox satova sa okretajima na druge modele

<< < (3/8) > >>

domagoy 46:

--- Citat: SlowRider - 11 Prosinac, 2010, 09:36:07 ---moze se staviti bez problema, za model sa okretajima trebas samo povuci zicu sa narandzaste koja ide u bobinu. A sto se tice temperature mozes si sloziti nekakav prekidac sa bimetalom na glavu motora recimo.

koso GP ima isti utikac kao novi modeli satova, raspored zica mu je kao kod modela bez okretaja i predvidjen je kao plug&play za aeroxa od 2003. god bez pokazivaca okretaja, znaci ovakav:
http://www.pohrani.com/?1R/jA/bywt1tI/by-slowrider-2.jpg

model sa okretajima ima drukciji raspored zica, tako da je potrebno premjestati zice po rasporedu...

to potvrdjuje i orginalno uputstvo: http://scooterteamres.homepage24.de/bilder/aeroxtachoger.jpg

a za tvoj slucaj, gdje imas stari model instalacije i satove, uz Koso gp satove trebas jos ovakav kabel i onda je plug&play
http://www.sip-scootershop.com/EN/wwimages/acc04393-5897-46f2-b533-9e8b0ce7a4d3.jpg

--- Kraj citata ---

e vidio sam to da uz sat treba kupit i te kablove,nasao sam polovno pa cu kupit pa cemo vidjet sta i kakko  ako ne budem znao,hvala

Guje:

--- Citat: domagoy 46 - 11 Prosinac, 2010, 09:38:41 ---e vidio sam to da uz sat treba kupit i te kablove,nasao sam polovno pa cu kupit pa cemo vidjet sta i kakko  ako ne budem znao,hvala

--- Kraj citata ---
Spojio sam ja novi sat s obrtaljkom pomocu adaptera...
Nije neka nauka, kad sam ja znao spojiti.... :laughing6:

domagoy 46:

--- Citat: Guje - 11 Prosinac, 2010, 10:33:56 ---Spojio sam ja novi sat s obrtaljkom pomocu adaptera...
Nije neka nauka, kad sam ja znao spojiti.... :laughing6:

--- Kraj citata ---

i jel radilo?jel mjerilo brzinu i na kojem principu mjeri brzinu,digitalno  :icon_scratch:

Pupo:

--- Citat: SlowRider - 11 Prosinac, 2010, 02:11:24 ---Mozes staviti cuku sa okretajima na areu bez problema, a sto se tice vadjenja iste, to bi islo malo teze jer je na istoj polocici sa pokazivacem goriva, tako da moras i njega uzeti, ali moze se oboje izvaditi kao samostalni element, dimeznije su manje od kutije cigareta, spojis masu, +12V i signal sa zice koja ide u bobinu, i tjeraj u crveno  :hbusa:

btw ove sto goki ima su iste kao na slici gore koju sam stavio (zuta pozadina, stari model)

--- Kraj citata ---

Mogao bih nešto do proljeća sredit, budem vidio šta će mi bit jefinije, najjeftiniji koso je 78-80€. Za koliko se uopće daju nać ovakvi satovi od roxa s obrtaljkama? Što se tiče ove žarulje za temp, imam savršenu primjenu za njeu, samo će trebat napravit novi print. Treba sredit elektriku kad dođe u crveno da počne blicat za šaltanje  ;D A kazaljka za gorivo, sredio bih nešto za nju :)

Ovako jedno vezano-nevezano pitanje uz ovo, imam kod kuće analogni multimetar i može pokazivat okretaje (jedino što ima sam do 6k, neznam hoće mi to bit premalo za serijalu), da li se on isto može spojit na ovaj način, na masu i na žicu od bobine? Naravno, samo za probu, nebi furao multimetaro okolo  :)

gokiSP:
Evo vam čuneri  :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju