Tehnički kutak > Injection

Aprilia Sr 50 ditech

<< < (10/15) > >>

Spider_Man:

--- Citat: smart bbb - 12 Prosinac, 2010, 14:52:13 ---kupi aku. punjen gelom,ovaj je tvornički za ditech-a

--- Kraj citata ---

Trenutno imam u skuteru Unibat YTX5L-BS, znači to je orginal, a kolko vidim punjen je kiselinom...e sada našao sam u Beren akumulatorima isto takav Unibat YBTX5L-BS za 112,76kn...to je isto na kiselinu...a ne mogu naći nidje sa gelom...

JogFromYamaha:
slusaj zemi si taj za 112kn s kiselinom
nema potrebe ici na agm i gel baterije ako nije propisana od proizvodaca
agm i gel baterie kostaju 250kn+ a neces s time dobiti bas nista
napuni svoju kiselinsku bateriju do max oznake s destiliranom vodom, odstrani sve cepove s celija i stavi ju sat vremena na punjac
nakon toga ostavi ju sat vremena da se ohladi i prekontroliraj voltazu stanje vode te ako je sve uredu stavi na skuter ili puni ponovno
baterije koje su stajale dugo i ispraznile se nekad trebaju 2-3 puta ponoviti proces punjenja prije nego sto drze voltazu

PS
beren i unibat su ista firma i rade jako kvalitetne akumulatore te imam 2 komada njihova i oboje jako dobro sluze

agm i gel baterije su po tome posebne jer suprostor medu ploca unutra ispunjeni vatom kiselinom te se ne moraju odrzavati
takoder agm i gel baterije imaju vecu startnu amperazu od kiselinskih ali je potpuno nepotrebno ako proizvodac nije specificirao agm ili gel akumulator

Spider_Man:
ok...vjerojatno ću kupiti ovaj tjedan taj Unibat ili Landport...orginal sa kiselinom i to je to  :icon_thumright:

jer gledao sam na ovome starome, razina kiseline je skoro pa do vrha do kuda treba biti, tak da nema smisla se mučit sa time...

kupit ću novi, jer tak ionako sam ga mislio kupiti, jer ne znam kolko je ovaj star a vidim da je već bila dolijana tekućina u njega...

:icon_thumright:

smart bbb:
dobar je mokri ,ali ak bude kupoval novi aku. nek si kupi suhi, bolji je od mokrog ,a i aprilia preporuča suhi
http://www.ultimateparts.net/aprilia/a.php?n=AP8124637-Battery-Electrical-system-Aprilia-SR-50-H2O-2002,2003,2004-(Ditech-E2)-Aprilia-Spare-Parts-Genuine-&i=402257

jole098:
Ma rokat če i moj preko ljeta,nebi ni ja palio na -4heh...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju