Tehnički kutak > Tuning skutera

Dodavanje olova u bezolovni benzin?

<< < (7/10) > >>

Crazy Kuree:

--- Citat: kilezg - 18 Studeni, 2010, 11:08:55 ---Pardon, ne 91 nego 92 oktana. To je kad su u pitanju 2T, auti su već druga priča jer je mašina drugačija. Tu igra ulogu 100 oktana ... Tak vele ovi iz Piaggiovog servisa na pitanje dal da točim 100tku. I još jedna zanimljiva stvar, kad su utrke motornih saonica u pitanju, također 2T, tam se pak toči 85 oktana  : ))

Iskreno, ja na svom Runneru ne osjetim nikakvu razliku. Brijem da je to psihološki  :toothy12:

--- Kraj citata ---
pa da u manualu piše da mora imat minimalno 92 oktana a da se sipa 95 ili 98 bezolovno.... na 2t itekako ima ulogu koliko je oktana kad se radi o povećanoj kompresiji, i te motorne saonice nema smisla 85 oktana, mislim da si pogriješio

kilezg:
Haha : )) Dobro vi kak oćete, točite 100. Al ja i dalje tvrdim da je 95 dobar i pravi izbor i da se sa 98 ili 100 se ništa ne dobiva. A to za trke crossa i saonica mi je reko serviser iz Piaggia. Isto tako je reko da na 2T mašinama ne igra ulogu blabla. Sad opet može neko reć ovak ... pa onak i bude se stvorilo 10 stranica sranja a tema je treća ...  :icon_biggrin:

CoK:
goriva sa visim oktanskim brojem se koriste, kod skutera, kod povecane kompresije da suzbije mogucnost detonacija

Misak:

--- Citat: danc00 - 18 Studeni, 2010, 21:48:46 ---
A od ostalih koji se lakše nabave su BENZOL i ETILNI ALKOHOL samo kaj ne diže tolko jako oktansku vrijednost (ak ste čuli za nohu, tam ga ima pa nemojte to piti ak dojdete u Zagorje, samo pijete bijelo vino(bar vi neiskusni)  ;D ;D , btw noha je divlja vrsta vina koju su zmislili stari Zagorski alkemičari i oduzima ne samo noge...:laughing6:)

--- Kraj citata ---

nije noha nego je NOJA...  :toothy12: :toothy12:

maminjo:
Sad sam maloprije natankao super plus 98 na INI i sad mi je ler gas viši nak sa euro 95, moro sam ga smanjiti....hmmmm :icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju