Općenito > Retro-skuteri

Koliko vas ima da vozite Vespu?, okolica Zadra

(1/7) > >>

Riot_HR:
Evo ovako:
Unazad 4-5 godina stari me pokuso naucit vozit Vespu (PX 200 E). I tad mi je bio totalni zamor zafrkavat se oko kvacila, toliko sam bio zatupljen da jednostavno nisam mogo ni krenut  :dontknow:....I ajd nekako me nauci kroz tjedan dana, al sve jos uvijek bilo pocetnicki, al posto je stari bio stalno doma, nisam nikako mogo sam, a i on ju je dost vozio. U zadnjih godinu dana-godinu i pol UOCIO SAM DA JE TO ZVIJER  :icon_biggrin: :icon_biggrin:, a u startu LETI...

Cisto informativno, najveca brzina kojom ste isli?

VESPA RULES!  :notworthy:

filiplatinovicz:
Trebaš proć jedno 10 K km u raznim uvjetima vožnje da bi do jaja savladao mjenjač s kvačilom i nožnu kočnicu, no mnogo prije toga počet ćeš osjećat neopisiv užitak... Vespa jest zvijer i prekrasna jurilica. Sat obično laže i pokazuje veću brzinu, ali po GPS-u serijski modeli 200 postižu, ovisno o poštelanosti i stanju motora, između 100 i 105 km/h što je posve dovoljno u svim uvjetima vožnje...

Na pitanje iz Tvog naslova najlakše ćeš naći na siteu www.vespaclubcroatia.com... Riječ je o nacionalnoj udruzi svih vespaša u RH, a u Zadru postoji ugledan klub pa se možeš pridružiti društvu, koje je super... Pomoć i savjei svih vrsta zajamćeni... Zajefrkancija na visini, druženja, zajedničke ture, skupovi...

Riot_HR:
trudim se sto vise s njom prijeci  :)

sat mi ne radi, al opasna jurilica, kad presaltam u trecu, i potegne malo vise, cirka 80-90 dosta je nestabilna, felge  su tanke  i male, a ona ko da trazi sve vise i vise gasa :toothy12:

filiplatinovicz:
samo polako i postupno, uz maksimalnu uživanciju, da sve sjedne na svoje mjesto... Treba dobro upoznati i kočnice... zadnja, nožna je glavna i treba ju naučiti brzo potrefiti i dobro dozirati... prednja je obično slabija pa zbog svega toga u početku treba dobro paziti na razmak u odnosu na vozila ispred... vespa ima male kotače od 10 cola, ali je nestabilna samo naizgled. Ovjes je savršen, šasija se ne uvija pa izvrsno drži i mijenja smjer i brzo ponire u zavojima. No, opet vrijedi pravilo da ne treba forsirati. Treba je upoznati i zavoljeti, Vespa će Ti vratiti tu ljubav, kao što ni jedna žena neće, a i ne može. Samo i sebi i njoj daj dovoljno vremena. s vremenom ćeš na ravnim dionicama bez problema i s maksimalnim osjećajem sigurnosti postizati i održavati 100 km/h i brzo ulaziti u zavoje... jednom kada upoznaš prednost malih kotača spoznat ćeš da skutere s velikim kotačima i variomatom mahom odabiru neznalice, šminkeri i pederčine, koji vjerojatno nikada neće osjetiti pravi čar vožnje... Moderni skuteri su praktični, sigurni, udobni, idealni za kretanje od točke A do točke B, ali po mom mišljenju nemaju dušu!

Riot_HR:
zahvaljujem na  rijecima ohrabrenja   :notworthy:

taman se spremamo na dir, mjesavina je spremna, vespica malo ispolirana  :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju