Tehnički kutak > Napravi sam

zamjena ulja na baotijanu i ostalim 4t skuterima

<< < (2/17) > >>

JogFromYamaha:
tocno to 15w40 ili 20w50 je dobro
a ne ono sinteticko 0w40 10w40 0w30 i sl kaj je ko voda

dusVu:
nevidim zasto nebi moglo 10w40? decki s 4t foruma skoro svi to sipaju..doduse polusintetika al je 10w40...al to sto si reko sam i ja negdje procito da se za te motore preporuca mineralno ulje..

JogFromYamaha:
ma fora je u tome da 50 i 125 masine pogotovo kineske ne vrte bas neke obrtaje te se s prosjecnim 6000 obrtaja krecu.
druga stvar je ta da je sintetsko ulje pogotovo ovo za visoko turazne motore kakvi su motori moticikala rjetki ko voda
i jednostavno ti trosi ulje ko lud tako da na 1000km sam vec vidio da si uzmeju litru do litru i pol ciste sintetike.
S mineralkom trose oko 2-3 deci na 1000km kaj je ajmo reci za njih akceptabilno.
A i  nema smisla davati 110kn za litru ulja ako se zadovoljavaju s 30kn uljem iz ducana ili benzinske

dusVu:
ma nepotrosi tolko...on se vrti na 6-6.5k okretaja ..i stvarno nema smisla sipat sintetiku to se slazem...eventualno neku polusintetiku al ono to po izboru jer ti na kinezima 50cc neznaci nista...

JogFromYamaha:
to je motor ko kosilica koji ima karike ko da su od preje napravljene i vec na 2000km i 2t i 4t nemaju kompresiju ko kad su novi i kaj tu ima vise za reci
ina delta 5 15w40 i 20w50 je majka za njega
takitak ta gy6masina je opija hondine masine iz 70ih godina i ondasnje masine su sve na mineralno 15w40 i 20w50 isle

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju