Općenito > Propisi
Zakon o ogranicenju ks
luna500rr:
75kw = 100,58hp = 101,97ps
kw - kilovat
hp - mehanička konjska snaga
ps - Pferdestärke = metric horse strength = metrička konjska snaga (1/0,986 * hp)
3alfa3:
Obzirom da je sluzbena mjera kW, totalno je nebitno koliko je to konja. Ionako su u teh. podacima vozila pod snagom izrazeni kilovati.
Druga stvar sto smo desetljecima navikli baratat izrazom "konjska snaga" (koja nije ista u USA, UK ili kod nas)
Kilovat je kilovat i tako treba biti.
B.E.G.A:
Frend vozi Golfa V 1.9 tdi 105 ks i ljetos je dobio kaznu zbog 3ks :angry7:
Što je najbolje kupio je taj auto sa toliko konja zbog zakona u nadi da se može bezbrižno vozit :sad3:
Ja sam položio za motor 2006. a za auto početkom 2007. znači imam A kategoriju a nebi smio vozit auto jači od 75kw,to nema veze sa zdravim razumom :toothy12:
Ali do sad nisam imao problema sa tim zakonom,ma da mi auto ima 150ks,ali nije me nikad nitko kaznio(da kucnem tri puta od stol) :icon_thumright:
ProDriverGT(TGB):
--- Citat: B.E.G.A - 07 Studeni, 2010, 22:19:32 ---Frend vozi Golfa V 1.9 tdi 105 ks i ljetos je dobio kaznu zbog 3ks :angry7:
Što je najbolje kupio je taj auto sa toliko konja zbog zakona u nadi da se može bezbrižno vozit :sad3:
--- Kraj citata ---
Koja slucajnost meni stari upravo njega planira uzet..al to moras bit stvarno peder da ides pisat zbog toga kaznu,mora bit barem par konja tolerancije...
Chip u njega,spustit,felge,gume i to ce lijepo ic..
3alfa3:
Evo prijedloga, pa ako prodje, granica ce biti 80 kW.
Naravno, nije poanta u 5kW nego u novim (visim) kaznama ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju