Tehnički kutak > Tuning skutera

Ležajevi i sve o njima by Lageros

<< < (11/76) > >>

luna500rr:

--- Citat: funkyzg26 - 04 Studeni, 2010, 15:15:11 ---znači ovaj ležaj je sa iste trake  :-X

http://www.polini.com/catalogo/en/risultato.php?op=po&id=158790&categoria=37&modello=84&from=camamo

gle ako tolko svi vjerujete u skf ,ako je polini ili malossi tražio od skfa da im napravi poseban ležaj (poboljšan) onda je to i skf napravio i gotova priča ,ovo kaj ti prodaješ su ležajevi serijske proizvodnje za opču uporabu znači može se stavljat u 100 stvari ,još jednom ponavljam ako su polini ili malossi tražili od skfa na im napravi bolje izdržljivije ležaje onda im je to i skf isporućio

--- Kraj citata ---

Cuo si covika, procitaj oznake na lezaju i on ce ti reci o cemu je rjec, bio je dosta jasan da je sve to isti racku i opet da trajnost lezaja ovisi o konstrukciji masine, postavki masine i izbalansiranosti radilice...

lageros-zg:

--- Citat: funkyzg26 - 04 Studeni, 2010, 15:15:11 ---znači ovaj ležaj je sa iste trake  :-X

http://www.polini.com/catalogo/en/risultato.php?op=po&id=158790&categoria=37&modello=84&from=camamo

gle ako tolko svi vjerujete u skf ,ako je polini ili malossi tražio od skfa da im napravi poseban ležaj (poboljšan) onda je to i skf napravio i gotova priča ,ovo kaj ti prodaješ su ležajevi serijske proizvodnje za opču uporabu znači može se stavljat u 100 stvari ,još jednom ponavljam ako su polini ili malossi tražili od skfa na im napravi bolje izdržljivije ležaje onda im je to i skf isporućio

--- Kraj citata ---

Jesam li ja igdje rekao da je napravio poboljšan???
Nemojmo miješati kruške i jabuke. Ne radi SKF, niti bilo tko od ovih firmi poboljšanu verziju, već radi isti taj model, jer su oni (npr Polini) došli k njima i zatražili ih da im rade brandirano za njih ležajeve, ne bolje ili neku drugu izvedbu.
Razmisli malo o tome, gdje bi im bila poslovna politika da rade posebno za jedne, posebno za druge.
Ja ti želim ukazati na problem druge vrste, a to je da pazite što i kako radite, jer će vam se dogoditi ista stvar i sa ovim (suhim zlatom), pa vam ni to neće valjati.
Hoću reći da je vrijeme da se to već jednom riješi i ako netko ne zna to radit, neka ne radi, neka da nekome tko zna, jer ja osobno znam svu teoriju, ali praksu ne i daj meni da ti ugradim, jer kao fol znam to sve u glavi, pa će se ležaj raspasti još i dok ne vidi radilicu.
I funky.. jesi pročitao sve što sam napisao? Nema 100 stvari u što se ugrađuje, to su ležajevi specijalno i isključivo samo za skutere, ništa drugo, ništa treće. Nema serija ova ili ona, to je to i to je tako. Gledao u tvornici kad se rade i pakiraju.

I što se mene tiče, ti kupi što god i gdje god hoćeš, sa tobom ili bez tebe ili bez ovih ležajeva, ja posla imam i preko glave da bih se zabavljao oko ovakvih stvari, ali poanta u mojim riječima je bila vrlo jasna i precizna.

3alfa3:

--- Kraj citata ---

Nije malossi ili polini narucio bolje lezajeve, nego je trazio da im brendiraju lezaj (u slucaju polinija), a u slucaju malossija je i vansjki kavez stanjen kako bi podmazivanje bilo ucinkovitije jer se na trkacim blokovima zapunjuju uljni kanali i lezaj ulje dobiva jedino sa strane radilice

3alfa3:

--- Citat: lageros-zg - 04 Studeni, 2010, 15:28:22 ---...zatražili ih da im rade brandirano za njih ležajeve...
--- Kraj citata ---

Upravo tako. Pogledaj vrijeme tvog posta i mog ispod tvojeg i vidjet ces da smo prakticki istovremeno pisali jedno te isto  :icon_thumright:

lageros-zg:

--- Citat: 3alfa3 - 04 Studeni, 2010, 15:29:42 ---
Upravo tako. Pogledaj vrijeme tvog posta i mog ispod tvojeg i vidjet ces da smo prakticki istovremeno pisali jedno te isto  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

bome da :)   :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju