Tehnički kutak > Tuning skutera
Ležajevi i sve o njima by Lageros
salej600:
Eto, ja radio kako sam napisao pa mi ove godine srkla 3 kompleta. Simerinzi Corteco.
Ulje uvijek TTS, 2,5-3%. Skut uvijek zagrijan prije vožnje. Reklo bi se ne pedancija nego, teška pedancija.
Ajd sad. U čemu je onda problem? Već imam noćnu moru od toga.
Inače u kući imam trgovinu auto dijelova, vulkanizersku radionu, automehaničarski servis i svi majstori su to gledali i nemogu vjerovat.
J.U.R.C.A:
Nesto ti je van centra!
ako je sve u centru i sve pravilno odradeno lezaj niti jedan ne smije riknuti kako su luxu i ostaima rikavali!
replcnt:
evo baš ćitam temu sada, meni se prije 10ak dana razletio ležaj, po drugi put već, RMS su ležajevi, sad bušim tp trophy na specijalu i nove ležajeve trebam pa me zanima koje, inaće setup je bio tp trophy, top radilica sa plavim ispunjenim polutkama, multivar, auspuh mhr replica
KranjcicGoran46:
--- Citat: gokiSP - 04 Studeni, 2010, 08:44:33 ---4 dana?
Industrijski fen, komprimirani zrak u spreju.
Blokove ugrijati fenom, ležajeve ohladiti i staviti u blok te pustiti da se temp. izjednači.
Ugrijati ležajeve, ohladiti dosjed na radilici, sklopiti i stegnuti šarafima.
Sve mašine koje sam slagao, slagao sam ovako i eto, još nije bilo problema, a to mogu potrvrditi članovi kod kojih su završile moje mašine. S tim da cijeli postupak traje svega desetak minuta. :dontknow:
--- Kraj citata ---
Daj mi objasni kako ćeš ugrijati poliamidny lezaj?? razumijem za čelični da se moze al ovaj kolko znam da ne!
lezaji i radilica u frižider na nekih par sati, blokove dosjed namazem masću, grijem jedno 10-15min, lezaji van iz frižidera i samo tako upadnu u vrući dosjed bloka BEZ da se po njima udara ili slicno, radilicu isto van iz frižidera, u blok sve , stezu se lagano diagonalno sarafi i sve 5, vrti se odma radilica bez imalo otpora ili slicno necega, malo se scentrira uz tuckanje ljevo desno gumenim i to je to.
al ubrzo riknu , nekom nakon nekih 5km na high endu a nekom na obicmoj termogrupi 70 nakon 20 000se razlete! :icon_scratch:
replcnt:
--- Citat: replcnt - 04 Studeni, 2010, 11:51:42 ---evo baš ćitam temu sada, meni se prije 10ak dana razletio ležaj, po drugi put već, RMS su ležajevi, sad bušim tp trophy na specijalu i nove ležajeve trebam pa me zanima koje, inaće setup je bio tp trophy, top radilica sa plavim ispunjenim polutkama, multivar, auspuh mhr replica
--- Kraj citata ---
evo nije mi vrag dao mira, moro sam odma ić rastavit da vidim, cilindar je ko bebina guza malo sam ga zaprljo prije slikanja, nije ipak zacviko, karike odlično upadaju, znaći samo je ležaj odsviro svoje.
sad sam isto sad zvao 2 čovjeka i obojica mi istu priću govore da skf ležajevi su u banani, da uzmem NTN da su se najbolji pokazali, sad sam u dvoumici??
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju