Tehnički kutak > Tuning skutera
Ležajevi i sve o njima by Lageros
KranjcicGoran46:
--- Citat: Miroslav Kamba - 08 Studeni, 2010, 17:43:24 ---...ja bi se samo ubacio u priču i rekao da je nemoguče da kuglica čitava izleti iz ležaja...jedino u djelovima odnosno zdrobljena.....a i da nekim slučajem izleti ostala bi pored radilice i ležaja jer nema mjesta da ode gore do klipa.....neču više ništ... :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
O čemu ti pricas?? meni se to upravo dogodilo i po zbloku unutarnjem sve postrugalo i tolko je sve postrugalo da ima kanale male po bloku do radilica!
i sve zavrsilo na klipu i cilindru. nemoj pricati nesto sto ti se nje desilo ili nisi vidio. :icon_thumright:
Pupo:
Mogu kuglice ispast iz ležaja, nisam jednom vidio. Istina, nisam imao prilike vidjet na skuterima ali da mogu ispast mogu sigurno.
ivanm:
a sve je moguće, moguće je i da zacvika pa da provrti dosjed oko dosjeda a kuglice da ostanu na mjestuu. pogotovo se mogu rasut kugluce ako se radi o velikim ležajima sa puno malih kuglica za razliku od skf poliamid ležaja koji ima 8 velikih kuglica..
Kamba:
--- Citat: KranjcicGoran46 - 08 Studeni, 2010, 21:09:45 ---O čemu ti pricas?? meni se to upravo dogodilo i po zbloku unutarnjem sve postrugalo i tolko je sve postrugalo da ima kanale male po bloku do radilica!
i sve zavrsilo na klipu i cilindru. nemoj pricati nesto sto ti se nje desilo ili nisi vidio. :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
...naravno da mi se nije desilo...jer mi u teoriji djeluje nemoguče...razumijem da se kuglica raspadne,ali cijela...nije mi jasno kako može proć kuglica od 6 mm kroz prostor od 4 mm ili manje... :icon_scratch: ::)
SlowRider:
Sto se tice minarelli masine do sada sam vidjao samo Koyo 6204 lezaje, iako postoje ležajevi SKF C4 6204 TN9/C4HLHT23 koji su takodjer tvornicka ugradnja na minarelliju o kojim pricate.
Ne mogu sada pronaci sliku gdje se vidi 6204 lezaj radilice iz Yamaha trgovine u Yamaha orginalnom pakiranju, radi se o Koyo lezaju sa metalnim kavezom, to sam slikao kada sam htio kupiti lezaj ali cijena od 170kn za komad me malo udarila u glavu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju