Tehnički kutak > Tuning skutera
razlika između modular glave i obicne
radomir.g:
Upravo kako Goki kaze :icon_thumright:
Ne utice samo squish na kompresiju, vec i sama zapremina glave.. Zato se prema toj zapremini racuna stepen kompresije koji preporucuje sam proizvodjac. Kako se to meri Mario je lepo objasnio negde u FAQ.
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,29217.0.html
wonderkid:
aj pitanje jedno u vezi modular glave,sa modularom glavom se dobije bolje hladenje termogrupe i jeli mogu zbog toga jer se bolje hladi,bolje performanse,reko je dhorvat da na roxu due+ i nardo sa modular glavom dobije 10% vise performansi,ja sam na svojem probal na drevo i zx i osjetilo se da je jaci na gasu i jaci sus je imao pa ako moze ko dati svoja iskustva,ovo je bilo moje zapazanje
Drnda:
naravno da se dobije, zivlji je skuter, najbolje usporediti snagu skutera koji je na radnoj temperturi i ako se pocne previse grijati, osjeti se pad performansi... npr, isto kao i remen dok je hladan, ide super, ako se ugrije i rastegne, oslabi osjetno
Crazy Kuree:
Imam kod kuće obe glave skinute javim za vikend dali je ili nije spuštenija, budući da ni ja više nisam siguran, znam samo da je oblik isti unutra i da nisam uopće osjetio povećanje performansi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju