Općenito > Maxiskuteri
integralni sistem kočenja
wingman:
kiša i mokro od kiše je deseta stvar nego led. po ledu uopće nemaš nadzora nad ničim. po normalnoj mokroj cesti puno znači 30 postotno prebacivanje sile kočenja, lijevom ručicom, na prednji i 70 % na zadnji kotač. pritom se prednjom samo dozira. nema šanse da proližeš ako je motor balansiran kako treba.
- :icon_biggrin: iskreno, kad sam nakon motora sa običnim kočionim sustavom 2001 godine kupio hondin skuter od 125ccm, sa CBSom, spičko sam se jednom jer sam konjski stisnuo obje ručice kočnica. kad sam naviko na CBS, jedino mi ga ABS može zamijenit. :icon_thumright:
- tolko sam naviko na CBS da mi više nije problem niti odslajdat malo. za sportskiju vožnju na suhom ziher klasični kočioni sustav ima prednosti, al ne više od toga.
mrcina:
pazi ti se po ledu možeš voziti bez padova ali nemoj stiskati obje kočnice jer kad hodaš po ledu hodaš kao po jajima a kad stisneš i malo kočnicu na ledu pa 1% od sile kočenja po suhom kotači ti se mogu zablokirati a to znači 100% pad i na skuteru i na biciklu.
ja se sa skuterom vozim i po zimi i po ljeti tako da znam o čemu pričam.
najbolje je da pokušaš to uraditi na biciklu nebuš imao štete osim na sebi.
vozi se po snjegu i ledu ide ali kočenje je pi*darija.
wingman:
jebi ga , i ja se vozim cijelu godinu. jednom sam naišo sa foresightom250 na led :icon_biggrin: . pri 20ak kmh sam se nizbrdo sklizao 10ak metara, a motor barem 15. nisam opće kočio. samo je tlo nestalo. više ne bih, hvala na pitanju :icon_biggrin: . kiša me ne brine, ni u kom obliku.
mrcina:
pa to i govorim vozit još kako ali kočit nikako.
zaprudanec:
--- Citat: wingman - 19 Svibanj, 2008, 19:03:51 ---kiša i mokro od kiše je deseta stvar nego led. po ledu uopće nemaš nadzora nad ničim. po normalnoj mokroj cesti puno znači 30 postotno prebacivanje sile kočenja, lijevom ručicom, na prednji i 70 % na zadnji kotač. pritom se prednjom samo dozira. nema šanse da proližeš ako je motor balansiran kako treba.
- :icon_biggrin: iskreno, kad sam nakon motora sa običnim kočionim sustavom 2001 godine kupio hondin skuter od 125ccm, sa CBSom, spičko sam se jednom jer sam konjski stisnuo obje ručice kočnica. kad sam naviko na CBS, jedino mi ga ABS može zamijenit. :icon_thumright:
- tolko sam naviko na CBS da mi više nije problem niti odslajdat malo. za sportskiju vožnju na suhom ziher klasični kočioni sustav ima prednosti, al ne više od toga.
--- Kraj citata ---
:headbang:
sve si ljepo objasnio. sjedi 5! :laughing7:
i sad jos samo ekipi objasni, kako ti je bilo lakse kontrolirati motor, sa ili bez integrala? nakon sto si se navikao
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju