Tehnički kutak > Tuning skutera
yasuni c20
3alfa3:
Spominjala se Replika kit (nepreradjena) i okretaji...
Samo cu reci da je Nardo za taj kit ipak malo previsoko sa okretajima. Recimo, 500tinjak previse. Forrace bi bio primjereniji spuh. Yasuni R isto lijepo radi na tom kitu, ali je snaga nesto manja nego sa ova 2 spuha.
Radi se o tome da su timinzi replike dosta nisko - to je zapravo (jaci) alu base kit. Ja sam ga odabrao (u odnosu na Polini i Malossi sport) zbog toga jer je aluminijski (5X bolje odvodjenje topline od gusa), jer ima nikasil (bitno tvrdji materijal od gusa) i zato jer su karike isto tvrdje nego za gus cilindre.
I sad u vezi trajanja - obzirom da je replika okretajima dosta blizu base gus kitevima, ne cudi da je trajnost tolika - nikasil i 2 karike kod replike mogu podnijeti vise nego gus kitevi slicnih karakteristika.
P.S.
Na mojih prijedjenih 30.000km sa replikom treba dodati jos 2-3 tisuce koliko je napravio novi vlasnik, a kit ne posustaje... (klip i karike mijenjane na 10.000 km iz opreza - pokazalo se nepotrebno jer je zazor karika bio kao i kod novih)
Iwo SR Tuono:
to je u biti neuništiv kit ako ga normalan čovjek vozi
mhr-team:
slažem se,,,
malossi replica kit je po meni najbolji, najisplativiji i naj, naj kit.... u mom gradu ima jedna replica koja je do sada prešla preko 60000km, jednom je zaribala i kupit je novi klip, cilindru ništa nije bilo, nakon toga je kupit još jedan klip i mislim da je ovo ljeto stavit isto novi klip,,,, znači u preko 60000km su 3 klipa promjenjena i što je najgore/najbolje tak kit nikad nije vožen "normalno", tak kit nepozna riječ zagrijavanje, dobro ulje itd,,, već ono, samo pun gas i dokle ide, ide....
ali ima i jedna bitna stvar, ta replica je iz serije 2002,03 godina ;D
salej600:
--- Citat: Crazy Kuree - 05 Listopad, 2010, 14:49:46 ---Pa eto ti složi midrace pa da vidim koliko će tebi trajat s tolikim znanjem ::) zaključak ti je da se ubiješ iz puške.. Još nijedan skuter nisam štelovo po obrtajim koje neko kaže da su idealni, za to treba imat osjećaja, a oni koji i promaše to može bit max 1000 obrtaja a to što su pucali klipovi, igličasti, klipnjače i masa drugi sitnica koje puno koštaju, desi se svima kad nismo neki tajkuni da imamo sve najbolje pa izlačimo max iz onog što imamo
--- Kraj citata ---
:laughing7: šta reći
cameosb:
danas sam i ja nakon ovog teksta gledao kako vuce zx i mogu reci da vuce bolje na nizim okretajima nego na turazi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju