Tehnički kutak > Tuning skutera
rmp-h pitanje obrtaja
Aleks:
Dovoljno brz? Mora da se šališ. :toothy12:
Na 15k okretaja, ti imas 250Hz ulazni signal u sekundi, što je baš ništa za PIC. Nisam baš u PIC-evima jer su preskupi za ono sto daju, al recimo jedan ATMEL atmega8 odradi posao bez beda.
Princip:
Ukljucis interrupt 0.
Ukljucis 16bitni timer.
Kad impuls dodje na int0 resetiraš timer i počne brojanje.
Kad dodje sljedeci impuls na int0, očitaš stanje timera, pomnožiš sa prescalerom, frekvencijom kristala (i ostalim, neznam sad napamet) i dobiješ broj okretaja u minuti.
To je to.
Sad, ako hoces prikaz preko LCD-a, nije bed, lako se napravi.
Ako hoces analognu kazaljku, mislim da je najbolje preko PWM-a sredit skalu od 0-5V.
LM ti ni ne treba.
kowa_sf1:
hah pomogo mi je frend oko toga rijesili smo nesta preko laptopa al nije precizno
kowa_sf1:
ma jbs to na laptopu sam rijesio dost precizno AL MI WISE NE TREBA Xdd
DDD
funkyzg26:
--- Citat: Aleks - 07 Listopad, 2010, 01:59:59 ---Dovoljno brz? Mora da se šališ. :toothy12:
Na 15k okretaja, ti imas 250Hz ulazni signal u sekundi, što je baš ništa za PIC. Nisam baš u PIC-evima jer su preskupi za ono sto daju, al recimo jedan ATMEL atmega8 odradi posao bez beda.
Princip:
Ukljucis interrupt 0.
Ukljucis 16bitni timer.
Kad impuls dodje na int0 resetiraš timer i počne brojanje.
Kad dodje sljedeci impuls na int0, očitaš stanje timera, pomnožiš sa prescalerom, frekvencijom kristala (i ostalim, neznam sad napamet) i dobiješ broj okretaja u minuti.
To je to.
Sad, ako hoces prikaz preko LCD-a, nije bed, lako se napravi.
Ako hoces analognu kazaljku, mislim da je najbolje preko PWM-a sredit skalu od 0-5V.
LM ti ni ne treba.
--- Kraj citata ---
lol nemogu vjerovat da koristite atmel i pic cipove ja s njima hakiram xbox360 več podosta i sad možeš sa pic18f2455/pic18f2450 složit hak za ps3 samo ga je opet jeftinije kupit (kina) mene izašo 20 dolara sam nisam siguran koji pic je nutra ili atmel www.ps3break.com , www.xboxhacker.org
animatrix:
na kojem principu radi recimo za ps3 hack?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju