Tehnički kutak > Tuning skutera
Curi voda ?!
Rossi:
ovako vozimo se frend i ja na runnerima ,znaci i kod njega je runner sp race 50 2007 godiste ...i ja vidim njemu nesto curi i stanemo mi ..kad ono negdje dole ispod ,isto koda iz dekla curi voda...i mi nastavimo vozit vidimo ima jos vode kod njega reko do kuce da odemo...kad tempratura odjednom sa 5 crtica skoci na maximalnu i poce blinkat ono za temp...eh odakle moze voda curi..gledo sam crijeva sva su ok ...znaci meni jedino sto pada na pamet jest da pusta na digtungu izmedju bloka i cilindra i da ulazi u radilicu voda ondje i curi dole ispod ?? motor znaci ide sve super ...nista niti je oslabio isto vuce i sve samovoda curi ?? tamo gdje magnet sam vidio da ide jedno crijevo ? ? sta se tu nalazi...?? znaci bas ispod ,kad ovak gleda curi iz dekla..nismo imali vremena otvarat veceras deklo pa cemo sutra??znaci motor ide i sve ali samogubi vodu tu ..eto ako ko zna u cemu je problem nek pomogne plz....i gdjeje vodena pumpa na runneru ??
3alfa3:
Skinite dekl i pogledajte jel curi iz vodene pumpe. Ako curi, treba novu. Ako curi na spoju blokova, treba rastaviti blokove, ocistiti dosjede, staviti diht masu i sve vratiti nazad.
Ali mislim da je ipak ovo prvo - otiso semering vodene pumpe.
Rossi:
jos jedna podatak neznam jel vazan..skuter je preso 13400 Km na 1000 su skinute blokade i stavljen RR i nista vise ..znaci dizna je ostala 53 ..glupan nece da slusas kad mu se govori ,nego slusa nekog glupog servisera koji mu je glavu napunio...ali sto je zanimljivo motor sa 53 diznom dosta manje trosi a i tempratura je uvijek kao i kod ostali sa 64 znaci 5-6 crtica ,zavisi od temprature vanjske ?? ispade da moze i 53 dizna i da ce motor normalno radit i sve i sa rezom ?? a gdje se tacno nalazi vodena pumpa na runneru ?? tj kad skinem deklo gdje trebam pogledat jel curi ??
3alfa3:
--- Citat: Rossi - 17 Listopad, 2007, 23:35:10 ---jos jedna podatak neznam jel vazan..skuter je preso 13400 Km na 1000 su skinute blokade i stavljen RR i nista vise ..znaci dizna je ostala 53 ..glupan nece da slusas kad mu se govori ,nego slusa nekog glupog servisera koji mu je glavu napunio...ali sto je zanimljivo motor sa 53 diznom dosta manje trosi a i tempratura je uvijek kao i kod ostali sa 64 znaci 5-6 crtica ,zavisi od temprature vanjske ?? ispade da moze i 53 dizna i da ce motor normalno radit i sve i sa rezom ?? a gdje se tacno nalazi vodena pumpa na runneru ?? tj kad skinem deklo gdje trebam pogledat jel curi ??
--- Kraj citata ---
Lijevo/dole od radilice. Sa radilice na nju ide mali remen.
Rossi:
a da znam sta je to :) thx puno...a imas li kakav odgovor za ovu 53 diznu ?? kkao je moguce ?? znaci motor ide isto kao i npr moj sa 64 diznom i RR, stim da moj trosi litar mozda vise ..tempratura je uvijek ista ?? ja sam sve konto dosad da mora min 62 ili optimalno 64 dizna bit sa rezom da bi motor ok radio ?!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju