Tehnički kutak > Tuning skutera
Gilera runner sp180 TUNING +++
gumy:
nikad nemoš znat kolko ćeš proći km. mene jebu sitnice, vjerojatno će i tebe, tipa propišo mi semering vodene, pa mi je brtva glave 2x otišla jer sam kupio polovnu glavu koja nije baš dobro sjedala na cilindar i dosjed brtve nije bio u redu, pa ti pukne lamelica na usisu itd itd.
što se tiće s6 vforcea ja nisam zadovoljan jer mi je puko nakon ni 100km napravljenih. nemora značiti da će i tebi..
što se tiče kvačila, imao sam deltu s crvenim federima otpuštenim do kraja i previsoko je hvatalo, stalno je kvačilo proklizivalo, probao sam bzvz staviti serijsko i start je predobar.
što se tiče radilice, uzmi 55mm kad već možeš birati, ja sam naručivao 55pm ali su zajebali i stigla mi 54.
ubrzanje od 0-100? recimo da ćeš serijskog nexus500 tolko ostaviti da će ti biti neugodno :)
SRAD:
Od svih navedenih dijelova za cestovni tuning potreban je veći karburator(25 ili 28), manja modifikacija termo grupe, podešavanje prijenosa i paljenja po potrebi.
Za cestovnu upotrebu nije potrebna delta, variomat, pa čak ni ispuh da bi SP išao dobro, ako se gleda na dugoročno bolje je kupiti dobru novu radilicu :icon_thumright:
DvdAerox:
--- Citat: SRAD - 17 Rujan, 2010, 02:55:51 ---Od svih navedenih dijelova za cestovni tuning potreban je veći karburator(25 ili 28), manja modifikacija termo grupe, podešavanje prijenosa i paljenja po potrebi.
Za cestovnu upotrebu nije potrebna delta, variomat, pa čak ni ispuh da bi SP išao dobro, ako se gleda na dugoročno bolje je kupiti dobru novu radilicu :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
slazem se :)
2TDottore:
--- Citat: SRAD - 17 Rujan, 2010, 02:55:51 ---Od svih navedenih dijelova za cestovni tuning potreban je veći karburator(25 ili 28), manja modifikacija termo grupe, podešavanje prijenosa i paljenja po potrebi.
--- Kraj citata ---
:icon_thumright:
od svih odgovora kaj ste tu pisali stipe vam je dao jedini pravi odgovor sto bi znacilo da sva ta izdrkavanja oko kupnje malossi prijenosa,trkacih auspuha usisa,struja i neznam kakvih jos ostalih nepotrebnih gluposti nisu potrebna da bi jedan sp isao jako ljepo na cesti i trajao relativno dugo ovisno kolko je kvalitetno slozen i odrzavan...
vidim da se borba vodi najvise oko fergazera.dokazano je da sp i slicni big borovi idu najbolje sa 25-icom i nema potrebe stavljat nista vece od toga...
J.U.R.C.A:
--- Citat: 2TDottore - 17 Rujan, 2010, 09:38:00 --- :icon_thumright:
od svih odgovora kaj ste tu pisali stipe vam je dao jedini pravi odgovor sto bi znacilo da sva ta izdrkavanja oko kupnje malossi prijenosa,trkacih auspuha usisa,struja i neznam kakvih jos ostalih nepotrebnih gluposti nisu potrebna da bi jedan sp isao jako ljepo na cesti i trajao relativno dugo ovisno kolko je kvalitetno slozen i odrzavan...
vidim da se borba vodi najvise oko fergazera.dokazano je da sp i slicni big borovi idu najbolje sa 25-icom i nema potrebe stavljat nista vece od toga...
--- Kraj citata ---
dottore??? pa bar si ti vidio keihina 28 na djelu.. a isto tako i dellorta. uostalom pitaj si kolegu iz botinca koji mu je najbolji karb..
igor sto se tice kuteva paljenja moji su savrseno tocni podatci. ako ne vjerujes kontaktiraj Piaggio italiju,mozda ti se smiluju pa ti daju podatke.
uglavnom sto se tice paljenja
Skipper and Typhoon: AC Ima fixni kut pretpaljenja na 19 stupnjeva prije GMT
Hexagon and Runner: LC struja ima varijabilni kut pretpaljenja u 2 pozicije i oscilira u sljedecim intervalima: 9 stupnjeva @ 1500+ rpm , a 22 stupnja @ 7500
sto se tice malossija nesto sitno je bolji od serijskog paljenja pa tako pri niskim okretajima dosta ranije okine @25 stupnjaeva @ 1500+ rpm a na visokim oko 20 stupnjeva.
najbolja struja za runner big bore je leonelli.
e sad da decku odgovorim na temu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju