Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Uloga reglera???
andrej58:
Pozz mene zanima posto slazem neke zavojnice na tomosu original imam 2 ali sam nadodao jos 2 spule,
zanima me da li ih mogu spojit serijski i onda na regulator?
Pitam zbog toga jer me zanima da li cu imat gubitke u struji ili ce regulator sve izregulirat ili za najbolju iskoristivost
bi trebalo spojit paralelno pa onda na regulator?
balki:
Ako spojis serijski imat ces dvostruko veci napon. To nesmijes.
Ako spojis paralelno moci ces izvuc duplo vecu snagu uz isti napon ali ti "regler" to nece moc izgurati posto je on ogranicen svojom snagom.
Znaci ako stavljas duple namotaje (paralela!) onda stavi jaci regler od maxi skutera ili motora koji ce to moc hendlati...
P.S. kod soajanja spula u paralelu moras pazit na "fazu", jer ako su sinusoide u protufazi imaš kratki spoj i spaljene spule...
SX:
--- Citat: pesek - 15 Rujan, 2010, 11:59:32 --- nesmije voziti sa krepanom sijalicom ili bez nje, jer se tada taj dio reglera preopterećuje, pošto i sva struja namijenjena sijalicama prolazi kroz njega.
--- Kraj citata ---
Dal' to znaci da nije pametno stavljat led sijalice za svjetla pozicije npr, jer one trose manje struje i samim time opterećenje je manje ?
balki:
Ako glavne sijalice (svjetla i zasnje svjetlo) zamjeniš sa LED sigurno izlažeš ostalu elektroniku i elektriku skutera šokovima. Ja da to odradim stavio bi jedan kondenzator da to pegla (25V i barem 10000uF). Mozes dodat i grijace rucki;-)
SX:
Kupio sam skuter s pozicijom led ima dvoje sprijeda, pa ne znam dač je bolje primjeniti u klasicna. Glavna svjetla su standardna.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju