Ostalo > Svijet računala i mobitela
HDMI
marko_AeRoX:
zanima me jel se netko susretao s HDMI slikom... moj stari je kupio sebi za dnevni boravak LCD TV prije vise od 2 godine, ali do sad nisam isprobao HDMI do danas... kupio sam si HDMI kabel i spojio laptop na telku... mogu reci da sam ugodno iznenađen kvalitetom slike i zvuka...
i poseban uzitak je gledanje you tube filmica na full HD kvaliteti, a o igranju PES 2010 da ne govorim :icon_thumright: ako se netko dvoumio između prelaska na HDMI i ostajanja na standardnoj slici preporucam HDMI :icon_thumright:
x-plorer:
ja igram na HDMI u full-hd rezoluciji i led ekranu slika savrsenstvo....
Pupo:
brkate malo pojmove,
HDMI je samo standard/vrsta konektora i kabla koji prenosi sliku/zvuk. Druga stvar sad što je hdmi u stanju prenesti sliku velike razlučljivosti i zvuk preko jednog kabla.
@marko Kod tebe je stvar da si istek sad LCD iskoristio kako treba, u punoj rezoluciji odnosno pusio si sliku na nju s nečega što je u stanju dati kvalitetnu sliku pune razlučljivosti tv-a
marko_AeRoX:
--- Citat: Pupo - 13 Rujan, 2010, 17:29:04 ---brkate malo pojmove,
HDMI je samo standard/vrsta konektora i kabla koji prenosi sliku/zvuk. Druga stvar sad što je hdmi u stanju prenesti sliku velike razlučljivosti i zvuk preko jednog kabla.
@marko Kod tebe je stvar da si istek sad LCD iskoristio kako treba, u punoj rezoluciji odnosno pusio si sliku na nju s nečega što je u stanju dati kvalitetnu sliku pune razlučljivosti tv-a
--- Kraj citata ---
znam... svjestan sam toga...
a HDMI jest standard... i u tom terminu sam ga i koristio u tekstu :icon_thumright: znam skracenicu :)
3alfa3:
HDMI koristim na plazmi za spajanje sa HD DVB-T receiverom (jer mi plazma ima samo analogni tuner).
Komp mi je spojen sa plazmom preko VGA jer mi je slika identicna kao i da spojim sa HDM-ijem, ali mi je ovaj kabel dug 10 metara i bitno jeftiniji.
Plazma mi nije full HD nego 1280x768 i zato je to tako. Da je kojim slucajem full HD, onda bi ulozio i u kvalitetan 10 metarski HDMI kabel
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju