Tehnički kutak > Garaža
Luna Vision II - animatrix
animatrix:
ma najgore je sto su lezaji sjeli na radilicu kako treba, u dugi blok je doslovno upala radilica. kratki blok je isao s malo sile ali mislim da je s laganim kuckanjem uslo, brzo smo zategnuli, isli smo principom zatezanja glave, unakrsno
ivanm:
ne ne, u krug...
stavi prvo ležaje u blok a onda radilicu unutra
ležaj mora uć do kraja a onaj mali luft treba biti između polutke i ležaja..
Aleks:
Znaci u krug se zatezu blokovi, ne unakrsno?
ivanm:
u krug jedan po jedan.. cilindar se zateže u X
animatrix:
Update: preksinoc bili kod frenda i objasnjavam ja frendu kako sam stegao vario i zablokirala se radilica i sjetim se ja kako sam zaboravio bolcnu i malu podlosku stavit na radilicu koja ide prije kvacila anlasera! brzo kuci, stavio bolcnu, vratio sve i ono se okrece! a baksuza.. jucer smo stavili motor na blokove i upalili, nisam stavio ventilator i plastike hladjenja cisto da se moze zagrijat na radnu temperaturu i da cujem ako sta kucka ili zvecka u motoru. preporodio se! otkad imam TT-a nikad nije imao takav zvuk, uvijek je meketao ko koza, sad je bas fini, sto znaci da meni nekih godinu dana semerinzi nevaljaju! upalili smo ga, zagrijali, malo zaturirali dok je bio topal i to je to.. od frenda sam narucio cpi variomat tako da cu slozit prijenos napokon, obojat cu ventilator u crvenu, skinit cu onu mrezu pa ko hoce poke-ati nek izvoli :) prebrikat cu zice da kad dam kontakt i upalim poziciju radi pozicija na motoru dok je ugasen, napravio sam led stop svjetlo, u instrument tablu stavio za promjenu bijele ledice.. to je vise manje to.. nadam se da se nece razletit ko soldicu nakon par kilometara
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju