Tehnički kutak > Garaža
Luna Vision II - animatrix
animatrix:
hehe nadam se da nece trebati :) razmisljao sam nesto cackati oko kartera ali razmisljam, vozim se jos na 50cc, necu nis dobit sta god napravio u karteru.. a pobornik sam teorije da usis treba biti hrapav.. skontao sam da luna nema onaj jedan zatvoreni kanal za podmazivanje lezaja, dok mina ima.. mala je razlika u obliku kanala koji ide prema prelivnima i to je to.. oprao sam motor na praonici, kod frenda sam ga ocistio u benzinu, posmirglao sa busilicom da ne bude prehrapav i smedj od blata, izbili smo lezaj iz kratkog bloka na shemu zagrijavanja bloka fenom, brzo je izasao... sutra planiram izvuci drugi lezaj koji je ostao na radilici i ubaciti nove lezajeve.. ako to prodje pozitivno navecer planiram sklopiti blokove, igrat se sa dihtunzima, odrediti neki squish i mozda vratiti blokove na ramu..
edit: eto i slika
bebesr180:
fino fino radi see...samo polako bice to super jos ce se ta luna navozat :DD
animatrix:
u zadnjih par dana sam se zezao s motorom, frend je skidao lezaj s radilice, 4h je dremelicom rezao kinesko g#vn%.. kasnije smo ubacili nove lezajeve, jedan je upao ko saliven dok je drugi zahtjevao kljuc 23 i udaranje cekicem.. premjerili smo i nasjeo je do kraja. ubacili smo radilicu u blokove i zavrnili sve i tu dolazi do problema, radilica se jako tesko okrece.. nakon 2 dana udaranja po njoj i bloku sredio sam to i dosta lakse se okrece, ali imam dojam da bi moglo jos bolje. zajebao sam se sto sam stavio semeringe tako da nemogu vidit procjenit dal je dobro usjelo sve.. i ne osjetim nikakav luft na radilici iako mislim da bi unutra-van trebalo biti.. frend kaze da je sve ok i da ga mogu sklopit a ja vise neznam sta cu.. neda mi se sve rastavljat i kontam sutra slozit pa makar prozujao..
bebesr180:
ako si udaro po lezaju moguce da si ga malo shebo ak nisi udaro po vanjskom djelu...a zasto nisi stavio lezajeve prvo u blokove pa onda radilicu po meni je lakse tako i uvijek tako radim :dontknow: a tesko ti se mozda vrti mozda ste previse semering nabili tik uz radilicu pa ju on koci neznam
ivanm:
koji sistem ste koristili? kad se ležaji griju u ulju, radilica se hladi... onda se vrući lageri stave na hladnu radilicu..
zatim se radilica sa ležajima hladi a blok se grije.. hladna radilica skupa sa ležajima se stavlja u vrući blok
ovdje vidim blok u škrinji :S
ne, ne....
blok se uvijek grije da se dosjedi prošire a ležaji i radilica se hladi da se stisne..
ak ste blok hladili a ležaje grijali, jasno da nije išlo..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju