Općenito > Generalno o skuterima
aprilia sr 50 r
Iwo SR Tuono:
funkyzg ti si nostalgičar kao i ja, SR mk2 je imala sve mašine na sebi i ta morini šta je bila gore nije ni aprilijina mašina niti franco morini original, nego suzuki
nažalost Factory SR sa tom mašinom Suzuki/Morini ie50 ide samo za ameriku i kanadu.
Već je izašla druga generacije te mašine i o tom sam pisao u injection podforumu :'(
e sad, bile su te srke karb sa suzuki mašinom ali ono što talijani rade naprimjer je skidanje tih mašina i stavljanje piaggia jer nema puno dijelova za morini a piaggio ide na vidu.
većina foruma zna da tu morini/suzuki mašinu nemoš satrat kako god okreneš.Moja ima 30 000km bez otvaranja blokova, još imam kit zadnjih 10 000km,a još je i ditech koji se navodno kvari,više ćeš purejetova nać krepanih nego ditecha.
Jedino što je dobro na piaggiu je kad staviš rezonantni auspuh i multivar i poštelaš karb i prijenos taj skuter baš ide iznenađujuće,čak bolje i od minarellija i pežoa i ostalih renomiranih marki
igor.sb:
iwo ljutis me :jerk: :jerk:
aprilia da je ostavila original masinu kao suzuki katana lc isla bi isto 50 zbog uzasno kratke getribe
svaki skuter s rezo spuhom i sređenim prijenosom leti naspram serijale, znam kako je moja isla u odnosu na serijalu
dosad ni jednog minarellija s istim dijelovima ja nisam vidio da je isao bolje, em ima usrane oscilacije okretaja il ne znaju nastelat :binkybaby: :binkybaby:
piaggio je pjemsa za sebe
NeoDJW:
uzmes si onu spains replicu i skines te naljepnice, dobijes skuter u 2 boje koji predivno izgleda, frend uzeo i to napravio !
pralas:
--- Citat: NeoDJW - 11 Rujan, 2010, 13:41:06 ---
uzmes si onu spains replicu i skines te naljepnice, dobijes skuter u 2 boje koji predivno izgleda, frend uzeo i to napravio !
--- Kraj citata ---
ovaj sr ide predobro,nemoj mi reci da je serijala ???
NeoDJW:
heheheh daleko od serijale
Malossi MHR replica
Malossi Multivar 2000
Malossi 5,5g rolice
Malossi Carbon lamelice
Malossi Delta
Malossi Kevlar Remen
TP radilica
Leovince RR
Delorto 19mm
moj skut