Tehnički kutak > Tuning skutera
question?
speed:
--- Citat: gozz - 09 Listopad, 2007, 20:03:07 ---Znaci ide kroz diznu, ili kroz neku rupu, ili ima neki ventil...
Jer mi nije bas prirodno da ulje samo tako bude pomjesano s zrakom...
Mislim, toliko filozofija da se benzin koji je kud i kamo hlapljiviji od ulja pomjesa sa zrakom, a kako onda ulje...
Mislim, zanima me, zato imam sto i jedno pitanje!!! ??? ??? ???
--- Kraj citata ---
imas na karbu jednu cijevcicu kroz koju ulazi ulje,u tom slucaju nejde kroz diznu,a ako maknes uljnu pumpu ona sam radis mjesung i onda ide kroz diznu benzin + ulje
ivanm:
prvo se mješa benzin i zrak u frgazeru zatim to dolazi do dijela gdje je cjevčica od ulja spojena na ulaz prema bloku i kroz nju u tu struju smjese se miješa ulje samo po sebi jer se topi u benzinu..
u sklopu bloka je rotacijska ili klipna pumpa koja tjera ulje određenim protokom određenim proračunom za određenu kubikažu.
kod većine tipova skutera protok se da i štelati..
gozz:
--- Citat: ivanm - 09 Listopad, 2007, 22:02:40 ---prvo se mješa benzin i zrak u frgazeru zatim to dolazi do dijela gdje je cjevčica od ulja spojena na ulaz prema bloku i kroz nju u tu struju smjese se miješa ulje samo po sebi jer se topi u benzinu..
u sklopu bloka je rotacijska ili klipna pumpa koja tjera ulje određenim protokom određenim proračunom za određenu kubikažu.
kod većine tipova skutera protok se da i štelati..
--- Kraj citata ---
Eto, sad mi je jasnije. Hvala!!!!!! :toothy9:
vpucko:
masno je, dakle ulje :) hehehe
e sad s cime najbolje da onda brusim kanale?
mr.j spomenio si bijakse - sta je to, i kakvo savitljivo crijevo, imam nest na umu napravit al ajd prvo sta je to pa ak mogu kupit necu se onda zezat doma da pravim to!
Mr J:
www.google.hr ili odi u bauhaus i trazi bijakse...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju