Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Sprint Grizzy 50 2t

<< < (3/20) > >>

pralas:
super :icon_thumright:
iii jel se dosta osjeti razlika?

zoksi:
Nisam ga bas nesto vozio,tu malo po kraju,ali se oseti svakako.

zoksi:
Vec par meseci ide neka prica sa Cveletom,sta i kako dalje?
Primar se podrzumevao i on je narucen ali zbog sezone godisnjih odmora stize septembra meseca.
Hebo MR koji je na skutu se pokazao kao odlican izbor i pun pogodak.
Kupovina nekog Minareli LC bloka starog desetak godina po meni je kupovina macke u dzaku a i na kraju krajeva zasto bi to radio kada je moj blok nov?Mada je jedno vreme prica isla i u tom pravcu,cak su vodjeni i neki pregovori.

Elem,pazarim ja od Milpera Stage6 Streetrace lc za burazera,on prezadovoljan,skuter leti,ali posle dva dana pocinje da kuka na potrosnju od 5-6 litre.Uz pivo Cvele krene da me nagovara da mu skinem cilindar i da ga montiram kod sebe a njemu da nabavim neki seriski.

Stacu,volim izazove i pristanem na tu ideju.Obidjem par majstora malo procesljam oglase,iskoristim dolazak EFZ sa MS foruma u Nisu i u roku od nedelju  dana sve organizujem.

Sa burazerovog skuta skinut streetrace cilindar,hladnjak sa posudom od sf,vodena pumpa od minarellija,merac temperature od traktora,ventilator za kompijuter,creva armirana.

I akcija krece

zoksi:
KONVERZIJA   AC  U  LC

Prvi zadatak je bio pronalazak mesta i smestaj hladnjaka.Da bih oslobodio prednji deo skuta morale su sve plastike da se skinu.

Uploaded with ImageShack.us

Pronalazak najboljeg mesta za hladnjak i posudu se pretvorio u nocnu moru na koji sam potrosio dva cela dana.Sto puta mi je doslo da odustanem od svega i batalim ceo projekat.

Namontiran i ventilator za kompijuter 120mm  radi boljeg hladjenja hladnjaka koji ce da se pali po potrebi preko prekidaca koji je instaliran na  guvernalu.E sad ce neko reci to nece da radi,ovo ono,ali nema veze,nabavljen je po smesnoj ceni pa koliko radi.

zoksi:
Sledeca briga je bila merac temperature i tu nije bilo dileme.Kupovina nekog Koso ili Stage6 termometra trenutno ne dolazi u obzir,tako da je na skutu zavrsio merac koji se inace koristi kod traktora.Nadam se da ce raditi a posteno i nevidim razlog zasto ne bi radio i onako mu je zadatak samo da meri temperaturu vode. E tu se pojavio problem otvor na glavi je manji od precnika koji dolazi ali je iskusni strugar odlicno resio problem.Navoj na glavi je malo prosiren a sraf u koji ide senzor je smanjen na minimum.
http://img204.imageshack.us/img204/6046/picture005rg.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/1828/picture006u.jpg
Montaza termostata nije dolazila u obzir,prvo zbog bezobrazno visoke cene a i pravi tjuneri to nemaju i ne koriste

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju