Općenito > Propisi
50 km/h zakon, prije?
ChRiStIaN:
dakle zanima me sljedece...
dal je prije zakona od 50 km/h bilo zabranjeno skidati blokade? I kad je taj zakon stupio na snagu...
fatal1ty:
to postoji već jako dugo,ali se 1.1 2006 krenulo kontrolirati na stanicama za teh.pregled...ako se ja dobro sjećam godine.
mario.m:
a prije toga nije ni bilo blokade :) mislim do 2002 ili ranije. Bitno je bilo samo 50cc
igor.sb:
google cini cuda ::)
Kao što je poznato, temeljem Pravilnika o tehničkim pregledima vozila, "Narodne novine", broj 136/04 od 30. rujna 2004. godine, od 01. siječnja 2006. godine sve stanice za redovni tehnički pregled moraju biti opremljene uređajem za kontrolu najveće brzine mopeda opremljenih varijatorskim elementima transmisije na pogonski kotač. Temeljem istog Pravilnika, od 01. siječnja 2006. godine treba započeti s ispitivanjem ispravnosti ograničenja najveće brzine mopeda pri svakom redovnom tehničkom pregledu mopeda.
zakon oduvijek vazi
sjecam se 2003-2004 kad me upeco a ja vozio 65 i kenjo mi da ako me jos jednom uvati da mogu ic na vandredni tehnicki, ja nisam imo pojma o cem on prica
JogFromYamaha:
taj zakon od 50cc i 50kmh ti je jako dugo jedina iznimka ti je tomos koji ima homologaciju i ide 60 legalno zbog toga jer njega blokira prijenos iako sad ovi noviji idu 53 a kazu ti da idu 60.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju