Tehnički kutak > Tehnička pitanja
minareli midrace pregrijavanje
sqt_driver:
ja cu ti rec samo jednu stvar, vani su rekordne temperature, ti imas minarelli midrace, ja sam upravo dosao s mora sa serijalom i temperatura mi je bila dvije crtice od crvenog polja, a ima recimo 15-20 crtica, radna temperatura mu je tri crtice odozdo dakle sa suprotne strane, jbg ne pise temperatura u brojevima. da sam isao vozit iza nekog autobusa prokuhao bi 200%.
ono sto mozes napravit je voziti dalje od auta, pogotovo kamiona i autobusa jer logicno da kupis u kiler njihovu temperaturu i ne forsirat motor dakle vozit lakse malo dok se vrijeme stabilizira jer vjeruj mi kad je vani preko 34 svaki stupanj vise se osjeti.
nesto iz mog skromnog znanja. :icon_biggrin:
Crazy Kuree:
i u mene je midrace, gusani cilindar i vrti se oko 13000 bez obzira na vrućinu ja ga gulim pun gas ;D
miha_nrg:
antifriz ???? voda???
Kamba:
--- Citat: gokiSP - 16 Srpanj, 2010, 17:28:37 ---Nije svejedno, alu bolje provodi temperaturu. Brže se grije, i brže se hladi.
--- Kraj citata ---
....kako to misliš alu bolje provodi temperaturu :dontknow:...voda je ta koja odnosi temperaturu.....cijenim tvoje mišljenje al ipak mislim da je svejedno....
Crazy Kuree:
Antifriz je, inače s njim ima veće vrelište ali i veća je temperatura radna. nije svejdeno jel alu ili gus, gus se grije više, razmisli malo, najbolji primjer je ac, gusani cilindar se teže ugrije al kad se ugrije onda treba puno duže vremena da se ohladi, dok aluminij se lako ugrije i lako ohladi, al bolje odovdi toplinu te tako ostvaruje bolje hlađenje
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju