Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Curi ulje Honda SH125 4t
maynard:
Znači preko ljeta sam posudio ovaj skuter (Honda 125 ccm 4 taktni) od frenda, koji o njemu zna još manje od mene pa moram ovo pitanje postavit tu.
Dakle, prije par dana sam počeo primjećivati lokvu ispod skutera. znači od nekud valjda curi ulje. Konstantno kapa malo po malo i to neovisno o tome dali ga se vozilo ili ne.
E sad me zanima, dali ima neko privremeno rješenje, jer tek kroz tjedan dana mogu obavit neki servis, a skuter mi treba za vožnju,a opet ne bi da se nešto zariba ako ostane bez ulja.
Znači dali mogu u njega stavljat ulje u benzin i u kojem omjeru to ide,te koje ulje ide u skuter??
nrg extreme:
--- Citat: maynard - 08 Srpanj, 2010, 15:34:03 ---Znači preko ljeta sam posudio ovaj skuter (Honda 125 ccm 4 taktni) od frenda, koji o njemu zna još manje od mene pa moram ovo pitanje postavit tu.
Dakle, prije par dana sam počeo primjećivati lokvu ispod skutera. znači od nekud valjda curi ulje. Konstantno kapa malo po malo i to neovisno o tome dali ga se vozilo ili ne.
E sad me zanima, dali ima neko privremeno rješenje, jer tek kroz tjedan dana mogu obavit neki servis, a skuter mi treba za vožnju,a opet ne bi da se nešto zariba ako ostane bez ulja.
Znači dali mogu u njega stavljat ulje u benzin i u kojem omjeru to ide,te koje ulje ide u skuter??
--- Kraj citata ---
Ako dobro razumijem ti bi trpo u 4t mješavinu. :toothy12:
Usidri ti njega na tjedan dana do servisa jer ne dolazi u obzir sipanje mješavine u 4t. :icon_thumright:
maynard:
E pa vidiš...nemam pojma,zato pitam. makar malo mi je sumnjivo zvučalo to sa mješavinom u 4t ;D
A recimo da malo nadotočim ulja...
I ako neko može reć koje ulje ide nutra...kao za auto??
nrg extreme:
--- Citat: maynard - 08 Srpanj, 2010, 15:46:30 ---E pa vidiš...nemam pojma,zato pitam. makar malo mi je sumnjivo zvučalo to sa mješavinom u 4t ;D
A recimo da malo nadotočim ulja...
I ako neko može reć koje ulje ide nutra...kao za auto??
--- Kraj citata ---
Može se dotočit ulja,dapače i treba.
Ali ako konstantno curi onda to treba riješit jer doljevanje nije riješenje.
Što se tiče ulja ne znam točno ali znaju u servisu,dućanima itd. ili će ti reć neko drugi s foruma. :happy3:
JogFromYamaha:
najvjerojatnije dihtung pri ispustu ulja iz kartera nedihta
kosta ti 14 kuna novi.
samo ispusti ulje, stavi dihtung, zategni dobro i nalij ulje do max crtice
obrisi sve dobro i provozaj se i pogle dali i dalje kapa.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju