Tehnički kutak > Tuning skutera

centriranje volana na runneru

(1/2) > >>

pak:
Pozdravljam ekipu i jedno pitanje. Dakle danas sam malo ljosnija sa skutera i volan mi je malo pomaknut u stranu za kojih par cent. ( točak stoji pravo a volan u ljevo ). I sad prije nego zovnem servis pitam ovdje - jesam li zeznija nešto jako ili se to moze centrirati, okrenuti, namjestiti u kucnoj radinosti (kacavida, ključ ...). Radi se o novom runneru 50sp, jel problem skiniti plastike s volana, ima li kakvih skrivenih tajni sto prvo odviti...
Eto, ako moze kakav savjet prije nego zovnem servis i eventualno me oderu zbog ne znam nija kakvog "strasnog" kvara.

BTW, više ne ćekam kad ću pasti :)

Edit: Eh da, skut vozi i ide pravo jedino dakle volan stoji treso tako da mislim da su vilice OK.

SlowRider:
Trebao bi biti 1 saraf na volanu koji ga drzi spojenim za vilicu. Njega malo otpusti, i volan bi trebao imati prazan hod, lijevo desno oko 1 cm.
Nisam siguran za to 100% ali trebalo bi tako biti jer je u vecine drugih skutera tako.

Evo slika gdje bi trebao biti spoj volana i vilice, i tu ga postelas.

pak:
hvala slow. Evo ja riješio, uvatijo nogama točak i izravnao volan :). Vidit ću kako ce se ponasat i da li je to to.

pozz.

3alfa3:
Ako si to tako uspio rijesiti, onda nije dovoljno dobro stegnuto. Skini gornje plastike i vidjet ces jedan dugacki imbus, a sa druge strane maticu. Odpusti maticu, namjesti volan i stegni jako. Imas 2 crtice koje se moraju poklopiti tako da znas da volan stoji ravno.

pak:

--- Citat: 3alfa3 - 13 Rujan, 2007, 12:56:45 ---Ako si to tako uspio rijesiti, onda nije dovoljno dobro stegnuto. Skini gornje plastike i vidjet ces jedan dugacki imbus, a sa druge strane maticu. Odpusti maticu, namjesti volan i stegni jako. Imas 2 crtice koje se moraju poklopiti tako da znas da volan stoji ravno.

--- Kraj citata ---

Kad uvatim vremena skinut cu plastike i napravit kako si rekao. Hvala.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju