Tehnički kutak > Tuning skutera

Je li se tko kuzi u TGB ???

<< < (4/5) > >>

BunnyRabbit:
Eto, ni je se ne kužim previše, ali zar krajnja brzina nije određena remenom i njemu pripadajućim djelovima? Koliko sam skužio iz slika prijenosa pri najvećoj brzini, polutke uz mašinu su stisnute i remen je na njihovim vanjskim rubovima, a zadnje polutke su raširene i remen je na njihovim unutarnjim rubovima. E sad, po meni se skut može vrtiti još 5000 okretaja/min više, ali kao će onda remen?!? Odvojit se od prednjih polutki i ući u osovinu zadnjih polutki da bi išao brže?!? Rekao bih da je za krajnju brzinu potrebno mijenjati prijenos, a rolice, cilindar i to da služi samo za ubrzanje.
Eto tako meni govori logika.  :binkybaby:

Narvno, sa kitom se dobiva snaga pa možda može više stisnuti prednje polutke, ali njihov promjer određuje teoretsku max brzinu koju skut može postići.

vpucko:
ma lol na ovo: Rekao bih da je za krajnju brzinu potrebno mijenjati prijenos, a rolice, cilindar i to da služi samo za ubrzanje.
Eto tako meni govori logika

SlowRider:
Ovo za 5000 rpm je nemoguce. Onda se skuter trenutno vrti na nekih 4000-5000.

Probaj se zaletiti nizbrdo i vidjeti onda hoce li ici 80.

R50X:

--- Citat: SlowRider - 17 Rujan, 2007, 17:41:53 ---Ovo za 5000 rpm je nemoguce. Onda se skuter trenutno vrti na nekih 4000-5000.

Probaj se zaletiti nizbrdo i vidjeti onda hoce li ici 80.

--- Kraj citata ---

Nizbrdo ide 85 ,ali jedno mi nije jasno - kad vozim sestru na skuteru maksimaln od skutera je cca 73 a kad sam sam 75 - je li moguce da skuter ima blokadu na okretajima jer sam primjetio da nikako (ni nizbrdo) nece preci ni jedan okretaj preko 8000 (bez obzira jesam li sam ili s jos nekim na skuteru) a recimo nrg se vrti na 10 500 - 11 000 okretaja maksimum ( tako mi je rekao jedan covjek koji vozi nrg )

mrcina:
ja ne zato ga i nemam

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju