Tehnički kutak > Tehnička pitanja
KOLIKO KM PRIJEC KADA SE STAVI KIT???
Iwo SR Tuono:
evo dat ću ti ja detalje
kad se misli na 3 puta paljenje i gašenje misli se na to da skuter dođe do radne temp u ta 3 paljenja, malo odradi na radnoj temp i onda ga ugasiš
ja sam na derbiju DR Evo kit jednom do radne temp doveo, radio je 10ak min, ohladio se i nakon toga 200ak km do pol gasa ga je frend vozio i koji put ga je dao u turu, sad ima 500ak km i skuter radi sasvim lijepo, kompresije ima kako i treba bit i što je najvažnije pali na prvi zub što nisam baš doživio na puno motora
Drnda:
kao da mi ne zaradjujemo za bilo sto.. cast izuzetcima, ali ja ni kune kao i dosta ekipe nisu od staraca uzeli za skut ili motor... nikada ni kune jedne
enel:
Hvala Iwo :icon_thumright:
--- Citat: Drnda-1 - 20 Lipanj, 2010, 20:47:11 ---kao da mi ne zaradjujemo za bilo sto.. cast izuzetcima, ali ja ni kune kao i dosta ekipe nisu od staraca uzeli za skut ili motor... nikada ni kune jedne
--- Kraj citata ---
Nisam ja rekao da vi uzimate, svaka cast za to, to cijenim, nego sam samo htio reci da su kod nas pocetnika vece sanse da ga unistimo zbog tog manjka iskustva :sad1:
Giz:
Naravno da ima razlike neke između alu i gusa, alu recimo sjedne nakon 10km i potvrdio sam to do sad nebrojeno puta. 3x paljenje, 10km i pun gas. Na 200km svakom ide otvaranje da se pregleda stanje i niti na jednom crtice nije bilo.
Naravno, ovo podrazumijeva da je smjesa blizu idealnoj, da nisi divljak da ga stisneš odmah do kraja pa držiš, da ima KVALITETNOG ulja i da si sve dobro dobro nauljio prije nego si upalio skut. Naravno, kod sastavljanja a prije paljenja izvrtiti radilicu 10ak puta da si 100 siguran kako je sve u redu. Danas su karike toliko tvrde i obrada je toliko precizna da nema potrebe za komplikacijama a što prije karika dobije pritiska i topline to prije sjedne. Ovi dečki koji slažu motore (stariji bikeri), nakon 10km par puta na autocestu i u blokadu. Nakon takvog tretmana, ulje nakon 5k km zna biti i dalje "žuto" što samo potvrđuje da su krike sjele kako treba.
cameosb:
giz za karike samo detaljno, da budem 100% siguran
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju