Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Sprint Sport 50cc Cudan zvuk motora
JogFromYamaha:
da, jako moze skoditi jer istroseni utezi ili slajderi produciraju vibraciju sto ce ti unistiti semering, lezajeve i radilicu i nakraju ubit motor doslovno
s4m3m4n:
Znaci ne gine mi da kupujem nove rolnice,slajdere i bendix?Moram da otvorim i vidim sta je,pa tek onda da narucim sta mi treba...mada nisu skupi delovi,sto je jako bitno s obzirom da je kinez :D
Zanima me sledeca stvar.Kada skinem poklopac sta je bitno da obratim paznju na bendix da li je uredu?Isto to mi objasni i za slajdere i rolnice?Mislim za rolnice verovatno je bitno da se nisu izlizale...
JogFromYamaha:
gle pogle u kojem je stanju sve unutra
pogle si remen da vidis istrosenost ako je vec sirina ispod 15 onda mjenjaj
rolice variomata ako su nove nemaju zub a ako su potrosene imaju bacaj i kupi druge
ali kupi od topperformance utege jer ti kineski 60kn se potrose na 1500km
a slajdera jednostavno vidis kolko lufta ima tak da mjenjaj ako idis da ide nekak prelako van i sl.
s4m3m4n:
Jutros sam skinuo kutiju od prenosa i proverio sve...Sve je u odlicnom stanju i na kraju kada sam krenuo da zatvorim kutiju,slucajno uzmem da gurnem neko crevo da moze kutija lepo da mi legne i kad za divno cudo cujem isti zvuk da cangrlja?Ja zavucem ruku iznad bloka motora i provalim da se slomio deo koji je drzao crevce...Uzmem upalim motor,stavim ga na isto mesto i cuje se isti zvuk.Znaci da covek ne poveruje kako moze sitnica da te iznenadi.Inace taj deo mi nije toliko bitan,jer kada sam kupio motor u njemu nisu bila stegnuta ni creva ni kablovi...Bas mi je bilo cudno sto mi se to cangrljanje culo bas odjednom u voznji,a ne postepeno kao kada se neki deo pohaba ili istrosi...Najgora stvar je u tome sto ni serviser nije primetio da se ovaj deo polomio i cangrljao na bloku motora,jer nije moga da spadne posto je bio zaglavljen izmedju creva i kablova.Sve u svemu evo slike da vidite sta i vas moze da snadje,pa ako cujete cangrljanje bacite pogled na ovaj deo :P
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju