Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Dali mogu vozit na ovo? HITNO!!!!

<< < (5/6) > >>

zikihos:
kad sam nakon zime isao palit skuter utocio sam mjesavinu dizela i benzina,
(covjek koji je dosao na servis zabnom utocio krivo gorivo)
neznam koji je omjer ali po prici je trebalo biti vise benzina.

utocio sam litru mješavine i skuter je upalio bez problema,
i nakon par sekundi bi se ugasio, uz velike količine bijelog dima.

na kraju sam otisao na benzinsku izbacio ovu mješavinu koju sam mogao
i utocio cisti benzin. napravio sam đir od centra zagreba do jaruna,
i cijelim putem je jos uvijek bilo tolikog bijelog dima da sam prvi put
u životu požalio sto nemam crni vizir na kacigi.

inace dizel se ne mješa bas dobro s dvotaktolom, ali je sam po sebi masniji od benzina  :icon_biggrin:

zipst:

--- Citat: Faba - 12 Lipanj, 2010, 23:27:42 ---U kojoj bolnici radis?? :-X :laughing7:

--- Kraj citata ---
meni ga je dovea da ga osposobin ::)

Drnda:

--- Citat: Luka 0101 - 12 Lipanj, 2010, 15:48:00 ---nisam neki majstor sta se tice toga ali dizel radi na principu samodetonacije... tolko znam..
sto logicki gledajuci znaci da bi dolazilo do samo detonacije smjese i skuter nebi dobro radio.. a i pitanje je dal bi uopce zapalio..

--- Kraj citata ---
radi na tome principu, ali su tlakovi otprilike oko 120 bara u cyl tako da to odgovara uvjetima kao da u benzinu baci se iskra jer sto je veci tlak necega,, veca mu je i temperatura... na tom tlaku u cyl je temperatura nekih 670 stupnjeva...

luna500rr:

--- Citat: Luka 0101 - 12 Lipanj, 2010, 15:48:00 ---nisam neki majstor sta se tice toga ali dizel radi na principu samodetonacije... tolko znam..
sto logicki gledajuci znaci da bi dolazilo do samo detonacije smjese i skuter nebi dobro radio.. a i pitanje je dal bi uopce zapalio..

--- Kraj citata ---

Kada bi i dolazilo do samodetonacije skuter bi radio al nepravilno, kao kad se paljenje previse pomakne pa iskra prerano puca...
Nema sanse da u 2t skuteru dodje do toga, mozda u nekom drogiranom baotianu, jer prevelik tlak je nuzan da bi to sljakalo...

Kamba:
...nema terije da skuter ima toliku kompresiju da upali dizel.....dobro kažeš...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju