Općenito > Propisi

Vraćajući se iz grada...

(1/4) > >>

marconi:
Sinoć oko ponoć ipo idem prema doma,skuterom od 50 kubika i zaustavi me policija.naravno pomislih rutinska kontrola.ništa nisam popia,ima kacigu,motor uredno regan,vozačka na mjestu.čovik bi reka skoro pa savršeno..
i pogleda on meni prometnu i vozačku i kaže molim vas parkirajte se sa strane i dođite ovamo. meni je već bilo čudno..šta sad oćeš??

i kaže on meni napravili ste prekršaj,vozili ste iza 23h,a mladi ste vozač (prošle godine položia).ja stanem u čudu.jer jedno mali milijun puta su me zasutavilli i ama baš nikad me za to nisu jebali+nigdje u zakonu ja ne vidim da je za skuter od 50 kubika zabranjeno prometavnje posli 23...no počeo pisat,ja lud..al to nije kraj. počne on pisat nalog za oduzimanje dozvole : ja gledam i nevjerujem!! i vrhunac svega je to da mi je dao jedan kazneni bod,te me upozorio da motor samo mogu gurat do doma jer ću u protivnom morat platit 3000 kn!!!

i sad vas pitam jeli igdje u zakonu piše da m kategorijom(skuter) se ne smije upravljati poslije 23h,da li može oduzeti dozvolu za ovaj prekršaj (koliko znam dozvola se oduzima u pijanstvu i sli. težim prekršajima)te jeli mi smio dati jedan negativan bod?

veoma sam ljut jer smatram da su me kaznili na nepočinjen prekršaj.imao sam već kazne,al sve opravdano.ovaj put ne želim plaćati nečiji hir!!

molim da mi date neke savjete i iskustva po ovom pitanju..fala

Napier:
Zakon o sigurnosti prometa na cestama :
Članak 221.

Stavak (1) Osoba koja je položila vozački ispit i dobila vozačku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vući priključno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.

Stavak (4) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati vozilom u prometu na cesti u vremenu od 23.00 sati do 5.00 sati osim ako je s njim u vozilu osoba starija od 25 godina kojoj nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

... za oduzimanje dozvole i kazneni bod nisam stigao pogledat pa si malo potrazi na www.nn.hr , uglavnom ulozi zalbu i reci da si zaboravio da je proslo 23 h, drobi da nisi htio i malo muljaj.... i ako je sutkinja ili sudac ok proci ces s nekih 100-150 kn sudskih troskova :icon_thumright:

hellboy_90:
da ne otvaram novu temu, samo da pitam, da li suvozač baš mora da nosi kacigu ili ne i koliko min. godina suvozač mora da ima?

eladio:

--- Citat: hellboy_90 - 28 Kolovoz, 2006, 01:29:54 ---da ne otvaram novu temu, samo da pitam, da li suvozač baš mora da nosi kacigu ili ne i koliko min. godina suvozač mora da ima?

--- Kraj citata ---

mora! mislim 12 godina ili 10 nisam siguran  :dontknow:

r.e.!:
12 godina i kaciga je obavezna. :jerk:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju