Tehnički kutak > Tehnička pitanja

4T auspuh

(1/6) > >>

b_l_a_c_k:
Imam neku zamisao za odradit, raditi home-made auspuh za svoju gy6 125 mašinu. Ubi se od dosade pa ajde da probam.
Samo me zanimaju dimenzije, pa ako neko ima neka nabaci.
Ili ako je neko radio neka postavi slike. Našao sam na jednom forumu cijeli postupak ali nema ništa vezano za dimenzije jer se radi o velikim kubikažama.   :glasses9:

Evo linka na temu:
http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=42408.0  :icon_thumright:

animatrix:
sto je veci promjer lonca, trebao bi imati dublji zvuk, i naravno sto je duzi, kratki lonci imaju plitak zvuk... lako ti je za 4t masinu napravit spulju... bilo je DIY kako preraditi za 50cc GY6 serijski auspuh da bude protocni, mogao bi to napraviti i sa svojim.. eventualno pitas decke sto imaju serdu il tako neki auspuh da samo premjere dimenzije auspuha, nabavis si par inox cijevi razlicitih promjera sasječeš na dužinu i nadjes nekog sa dobrim aparatom za varenje... moglo bi se jebenih stvari raditi...

b_l_a_c_k:

--- Citat: animatrix - 09 Lipanj, 2010, 22:56:35 ---sto je veci promjer lonca, trebao bi imati dublji zvuk, i naravno sto je duzi, kratki lonci imaju plitak zvuk... lako ti je za 4t masinu napravit spulju... bilo je DIY kako preraditi za 50cc GY6 serijski auspuh da bude protocni, mogao bi to napraviti i sa svojim.. eventualno pitas decke sto imaju serdu il tako neki auspuh da samo premjere dimenzije auspuha, nabavis si par inox cijevi razlicitih promjera sasječeš na dužinu i nadjes nekog sa dobrim aparatom za varenje... moglo bi se jebenih stvari raditi...

--- Kraj citata ---

Znam za taj tutorial, mislim da ga je radio član Agil. Mislim radit nanovo jer ne želim dirati serijski a i bolje mi izgleda ovaj kao sa slika sa bjbikers.com foruma.

Ako bi neko izmjerio spuh, nije važan proizvođač, samo da se mogu malo orijentisat sa mjerama. Znači, treba mi: dužina lonca, promjer, i promjer grane na ulazu u lonac.

elko king:
 e ljudi dali neko zna dali se moze promjeniti spuh na apriliji rs 50 dvotaktni motor:(.Napravio bi sve lonas sve kos sto se radi i pokusao bi da onu cijev skratim jer ona ima kod dva spuha znate na koji mislim serijski:))

b_l_a_c_k:
A vidi, za izradu 2T auspuha moras imat znanje, jer 2T auspusi imaju veliku ulogu kod performansi dok kod 4t to nije slucaj. Preporucam ti da se posavjetujes sa ostalom ekipom sa foruma pri odabiru gotovog auspuha.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju