Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Moze pomoč... jer ja cu ga zaozbiljno prepiliti...
formoz:
--- Citat: LoveStunt - 11 Lipanj, 2010, 11:38:21 --- :o :o :o :drunken_smilie:
nadam se da se meni to nije dogodilo... ::)
--- Kraj citata ---
raskopaj sve i vidi, ako te strah da neces znat sastavit ipak raskopaj, a dijelove ubacuj u jednu kantu u daj nekom da ti sastavi
LoveStunt:
ovako... skut je sada rakopan...i skidao sam cilindar...i vidio sam da mi je klip dosta sjebA*...i karike su jos cak i dobro...ali gledajte sada ovo...
skuzio sam zasto je kurbla klizila onako lagano...
ovako:
moto mi je mjesec dana stajao kod frenda u dvoristu (zakljucan) tamo znaju prolazit cigiĆi i sada ...netko mi je e sada ili oni ili taj sjeban* frend u moto nasipao mjesavinu benzina i vode....jer kada sam skinuo usis i nagnuo moto pola litre te mjesavine je iscurilo van a i u auspuhu je bilo dosta... e sada kada sam to izvadio i sve detaljno ocistio masina ima kompresiju ali mrvicu karike stružu unutra...
E da posto je moj stari kupio motor od nekog frenda i nije ga ispitivao sta je stavio sve na motor ...znali smo da ima samo kit ...i ja to sve raskopao i kada ono vidim da ima i usis polinijev i kit polinijev....e sada me zanima dali mi tko kako moze reci koji je to tocno kit i koliko je dobar...
zvons7:
Ne mora biti da ti je neko nalio vode, ako je stajao u dvorištu na otvorenom a padale su kiše, očito je ušlo unutra. Sada lijepo isprazni čitav rezervar i očisti fergazer... nakon toga nalij 2t ulja u blokove 0.5 dcl i malo u cilindar metni. cilindar namontiraj gore, ali izvadi svjećicu i lagano kurblaj da ti se ulje razlije po mašini. Nakon toga nalij čisti benzin u rezervar.
I kurblaj-trebao bi zapaliti(možeš i špricom malo špricnuti u cilindar).....
Naravno najbolje bi bilo otvoriti blokove i sve ležajeve promijeniti jer ne znam koliko je štete voda napravila......
Ali ja bi napravio ono što sam prvo napisao....pa onda ako bi se čulo zveckanje ležajeva dalje..
LoveStunt:
ovako podmazao sam sa uljem i stavio sam malo(pola čepa) mijesavine u cilindar...i nije htio upalit ...dali je to zbog toga sto je sada malo previse ulja i jos sam stavio mijesavinu...pa zbog toga nece upaliti...? :icon_scratch:
zvons7:
Ne znam koliko si puta zapravo kurblao.. ali trebao bi zapaliti ako ti je kompresija u redu bez obzira što ima ulja..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju