Tehnički kutak > Tehnička pitanja
zapalit cu skuter hitna pomoc...
vekyyy:
Ovako ja vise neznam sta da napravim sa HEBENIM SKUTEROM.. SVAKI PUT NAPRAVI HEBENOG MAJMUNA OD MENE.. ja neznam vise sta mu je.. svaki put kada ga palim prvi puta u danu pali normalno.. i recimo ako ga ugasim i pokusam palit sve je ok.. ali recimo nakon duze stanke od 2-5 sati skuter nece da upali.. recimo poslje voznje nekih 2 sata vise nece da upali(ne baca iskru) i onda nakon nekog vremena opet sve ok.. ali kada ga idem upalit to nakon 2 sata on upali i ugasi se.. i vise gotov.. uopce nema iskre nikako.. pokusavao sam sve zivo i nista nece ? :icon_scratch: molim hitnu pomoc jer sam lud vise i nemogu imat skuter sa kojim se bojim proc do grada..
radi se o gileri stalker 98g
mario_f15:
mozd te zeza cdi? ::)
mario.m:
na tom stalkeru ti može biti samo 3 stvari, svijećica namotaji ili bobina (što se iskre tiće) sistem eliminacije . Prvo svijećicu probaj zamjenit provjeri kabl od bobine pa ako neko blizu tebe ima posudi drugu bobinu, a na kraju namotaji.
vekyyy:
svjecicu drugu sam pokusavao ali isti k..ja bas ovakvo cudo imam ali mi se cini da je to sve sje... jer zice sam ja tuj bio lemio i ta sranja... ali ne kontam zasto recimo nakon duzeg vremena upali??
http://img9.imageshack.us/i/bobina.jpg/
mario.m:
ma imao sam je isti problem sa svojim, valda se neki k zagrije pa neće, promjenio namotaje i bobinu i sad pići super
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju