Tehnički kutak > Tehnička pitanja

VXR - kapljice vode na ispusnoj grani

(1/3) > >>

G.B.S.:
Ovako, trebam malu pomoc jer neznam u cemu moze bit problem, tj. nisam siguran.

Od jucer vidim kapljice vode na sarafima koji drze ispusnu granu za cilindar. naravno da kad je grana vruca vrlo brzo sve ispari, al vidim da nesto nije u redu!

na sto bi trebalo prvo posumnjat? jel moguce da brtva glave nije dobra? neki drugi slican kvar? stvarno mi nije jasno jer masina je slozena pred 2000 km, sve novi dijelovi.

Radi se o VXR-u 209.

NRG_Power:

--- Citat: G.B.S. - 07 Lipanj, 2010, 14:59:59 ---Ovako, trebam malu pomoc jer neznam u cemu moze bit problem, tj. nisam siguran.

Od jucer vidim kapljice vode na sarafima koji drze ispusnu granu za cilindar. naravno da kad je grana vruca vrlo brzo sve ispari, al vidim da nesto nije u redu!

na sto bi trebalo prvo posumnjat? jel moguce da brtva glave nije dobra? neki drugi slican kvar? stvarno mi nije jasno jer masina je slozena pred 2000 km, sve novi dijelovi.

Radi se o VXR-u 209.

--- Kraj citata ---

a ja iman slican problem meni tamo oko spoja cilindra i auspuha uvik mokro ka neko ulje neman pojma

G.B.S.:

--- Citat: NRG_Power - 07 Lipanj, 2010, 15:35:31 ---a ja iman slican problem meni tamo oko spoja cilindra i auspuha uvik mokro ka neko ulje neman pojma

--- Kraj citata ---

neznam, nisam pametan... al tako se vozit necu.

Ja predpostavljam da je voda, iako sto kazes mozda i je "neko" ulje...

Danas cu skinut plastike pa cu sutra detaljnije pogledat.

Jel imao netko slican problem? Neku ideju, koji dihtung moze bit problem?

gokiSP:
Već sam nekoliko puta ponovio. Ulje na spoju auspuha s cilindrom je "normalno" i stvarno ima jako malo njih kojima tamo ne slini. Ako je ipak voda onda može bit više razloga, od dihtunga do banalne cjevčice na vrhu cilindra. Dok ne pogledaš detaljno, sve je nabadanje u mraku. Btw, ako je motor nedavno složen, onda postoji mogućnost da ipak pušta na dihtungu zbog (ne)stručne ugradnje.  :)

G.B.S.:

--- Citat: gokiSP - 07 Lipanj, 2010, 16:21:52 ---Već sam nekoliko puta ponovio. Ulje na spoju auspuha s cilindrom je "normalno" i stvarno ima jako malo njih kojima tamo ne slini. Ako je ipak voda onda može bit više razloga, od dihtunga do banalne cjevčice na vrhu cilindra. Dok ne pogledaš detaljno, sve je nabadanje u mraku. Btw, ako je motor nedavno složen, onda postoji mogućnost da ipak pušta na dihtungu zbog (ne)stručne ugradnje.  :)

--- Kraj citata ---

Hvala na pomoci, masina je slozena u ovlastenom piaggo servisu, zato mi i je cudno ako je problem u dihtungu. Idem skinut plastike i slikat problem.

Ipak mislim da je voda, a ulja tamo uvijek bude malo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju