Tehnički kutak > Tuning skutera

tuning kymco s50

<< < (7/25) > >>

Duje-s50:
uglavnom sve imam u glavi sta narucujem nego me zanima u kakvoj su povezanosti rolice i federi!
jeli ide ovako.
ako stavim lakse rolice znam da gubim krajnu ali dobivam vece okretaje i ubrzanje!
sta dobijem sa tezim federima i centralnim i na kvacilima? predpostavljam da dobijem vecu krajnu da nadoknadim lakse rolice!
ispravite me ako sam u krivu!

wonderkid:

--- Citat: Duje-s50 - 08 Lipanj, 2010, 08:31:12 ---uglavnom sve imam u glavi sta narucujem nego me zanima u kakvoj su povezanosti rolice i federi!
jeli ide ovako.
ako stavim lakse rolice znam da gubim krajnu ali dobivam vece okretaje i ubrzanje!
sta dobijem sa tezim federima i centralnim i na kvacilima? predpostavljam da dobijem vecu krajnu da nadoknadim lakse rolice!
ispravite me ako sam u krivu!

--- Kraj citata ---
ovako,ova teorija o laksim rolicama ne drzi vodu,kada pogodis optimalne rolice ubrzavat cee najbolje i imat ce najvecu krajnju,ne tezim nego tvrdim federima dobivas start na vise okretaja dok centralni ima isto ulogu kod starta,tvrdi centralni teze rolice(ili lakse=>>nisam siguran u ovo)

animatrix:
tvrdji feder ti ima efekt kao i lakse rolice, feder stavljas u slucaju kad ti treba dosta okretaja..

Duje-s50:

--- Citat: animatrix - 08 Lipanj, 2010, 10:18:26 ---tvrdji feder ti ima efekt kao i lakse rolice, feder stavljas u slucaju kad ti treba dosta okretaja..

--- Kraj citata ---

Ok hvala to sam se i sam prilicno uvjerio da je tocno!
SRRY ALI JOS JEDNO NOBOVSKO PITANJE!
Tvrdi centralni feder cemu pridnosi?
vecoj krajnoj manjim okretajima na startu!
CUo sam jedanput da sluzi za meduubrzanja jer mi je to najlogicnije a cemu znaci njegova tvrdoca?
PLS AKO BI MOGAO MALO OPSIRNIJI ODGOVOR

Duje-s50:
E zna li itko u splitu dobrog servisera da mi stavi kit!
Ja sam zvao moj servis gdje sam uzeo motor i rekao sam da triba samo kit stavit i auspuh(zasad nista variomat) i kaze mi 350kn!(EJ jesi puka LOL)
Ma prominio bi ja sam to je teska pizadrija kit i auspuh samo sto je meni veci problem skinit plastike nego kit!
Da je reka 200kn jos bi se i dalo razmislit!
Koliko bi mi trazio da sam reka i variomat da triba minjat 700kn!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju