Općenito > Generalno o skuterima
Ušteda goriva
greenlite:
ja sam čuo za neke tablete koje se ubacuju u rezervoar da smanjuju potrošnju
3alfa3:
--- Citat: greenlite - 13 Rujan, 2007, 22:14:13 ---ja sam čuo za neke tablete koje se ubacuju u rezervoar da smanjuju potrošnju
--- Kraj citata ---
Super.
Ako jedna tableta ustedi 10%, onda ih stavim 10 u rezervoar i skuter uopce ne trosi. ;D
Benjamin:
--- Citat: 3alfa3 - 13 Rujan, 2007, 23:34:53 ---
--- Citat: greenlite - 13 Rujan, 2007, 22:14:13 ---ja sam čuo za neke tablete koje se ubacuju u rezervoar da smanjuju potrošnju
--- Kraj citata ---
Super.
Ako jedna tableta ustedi 10%, onda ih stavim 10 u rezervoar i skuter uopce ne trosi. ;D
--- Kraj citata ---
:headbang: :sign020: :klanjamose:
Genesis051:
... i ja sam svojevremeno kupio jedno pakiranje (2 kom) na Ini...
Više mi je cilj bio ( ustvari, to i je njihova namjena) bolje izgaranje, jer sam 2 x za redom (u samo par tjedana) otišao u servis zbog trokiranja...
Realno... negdje su mi uvalili prljavo gorivo, ali tad mi je tip u servisu bio rekao (unazad 4 godine), neka pokušam tankati samo na OMV-u... i... na Ininu sramotu (naravno, nije industrija kriva, nego pojedinci... čast iznimkama), tad je "recept" bio dobar... a nekako u to doba je i u Autoklubu bila ona hajka sa analizom čistoće benze i dizela...
Sad se vozim povrh (minimalno veća, ali ipak) 2 cilindra, i, ako i utočim/mi uvale neko smeće, manje se osjeti, nego samoj 50-ici...
BTW tad nisam primjetio neku osjetnu razliku zbog ubačenih tableta (4 tankanja x polovicu tablete), a i počeo sam točiti (valjda) čišće gorivo...
Genesis051:
Nisam kemičar, pa osobno ne znam...
Svojevremeno sam čitao, da se neki aditivi, od "provjerenih" proizvođača (koji bi to bili, da mi je znati) mogu stavljati u gorivo, zbog boljeg učinka goriva... komentar "ZA" je bio taj, da industrija ne može dodavati sve aditive, jer bi to poskupilo cijenu goriva...
Naknadno sam čitao, da su ti aditivi (bez obzira na proizvođača) bespotrebni, jer da gorivo i ovako dobro funkcionira (izgara) i da time samo dodajemo stavku troškovima vožnje...
:icon_scratch: ??? :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju