Općenito > Maxiskuteri
Malaguti madison 180r
robze:
Nisam htio da otvaram novu temu, jer se pitanje tice ovog skutera..
Dakle Malaguti madison 180r
Neki dan mi je puko remen, jako nezgodna situacija na brzini oko 100 km/h, sreca pa smo dvojica se vozili na njemu, da sam bio sam mislim da bi mi poremetio putanju..ko zna kako bi zavrsilo..
Hocu da stavim novi, pa me interesuje koji tacno remen ide za ovaj model, cuo sam da ide kao kod yamaha 150 cc, da li je to tacno? ako neko zna dimenzije remena tacne.
Ako moze savjet za neki poseban remen, mozda kevlar ili neki drugi. Skuter ide prilicno fino do nekih maximalno 115 km/h stim da je bio vjerovatno vrlo los remen, dok je doslo do pucanja, pa ce postavljanjem novog vjerovatno dobit jos koji km/h vise
duje87:
--- Citat: JogFromYamaha - 24 Ožujak, 2011, 20:12:39 ---operi taj fergazer, zamjeni karike, operi filter zraka stavi svjecicu i novu centralu ako nisi jos mjenjal
--- Kraj citata ---
ja mislin da nije problem u centrali, nego sta mu je ispod live strane sica rama malo uvatilu ruzinu,pa kad promine ramu,onda ce ic 140 :headbang: :headbang:
ja neznan sta van je ljudi,ovi bi minja centrale i psrtenove,oni bi skida glavu i slajfa ventile :dontknow:
daleko od toga da na toj kilometrazi ne bi tribalo MOZDA prstene prominit i malo poredit glavu,al problem se uvik ide rjesavat laksin puten
nikome nije palo napamet da su to simptomi probijene membrane npr ::)
dobro u ovon slucaju je koliko vidin bia remen posto je puka..al dogodi se sitan problem,sad bi odma radilice cupali..
robze:
Upravu si vezano za membranu, to sam zaboravio navesti ovdje..
Majstor je otkrio da imam puknutu membranu na karburatoru. Zammjenio je puknutu sa novom odgovarajucom, a ja sam dobio i na ubrzanju i na max. brzini za nekih 10 km/h. Vjerovatno je los remen bio uzrok, sa novim se nadam da ce ici do 120 km/h bez problema, a mozda i vise.
JogFromYamaha:
samo stavi orginal remen i dobro ocisti kuplung zvono variomat i polutke jer se vole djelovi remena unutra zapeti pa unistiti polutke
robze:
hvala puno na odgovorima, jos samo ako neko zna koji tacno remen ide, tj. od kojeg modela odgovara
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju