Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Digitalni brojac okretaja
Jankkec:
Ak je tak bum ti probo naci negdje shemu. MOram je negdje imati. Obicno se spaja na bobinu, a ima i onig kaj namotas zicu oko kabla za svjecicu pa se u toj zavojnici inducira na pon i to sluzi za mjerenje.
Btw. Imam jedan sklop kaj sam si za auto delal za proracun potrosnje goriv. Bi mi mogo isprogramirati kontroler ??? :icon_tongue:
marko_AeRoX:
--- Citat: Jankkec - 13 Svibanj, 2010, 21:25:21 ---Ak je tak bum ti probo naci negdje shemu. MOram je negdje imati. Obicno se spaja na bobinu, a ima i onig kaj namotas zicu oko kabla za svjecicu pa se u toj zavojnici inducira na pon i to sluzi za mjerenje.
Btw. Imam jedan sklop kaj sam si za auto delal za proracun potrosnje goriv. Bi mi mogo isprogramirati kontroler ??? :icon_tongue:
--- Kraj citata ---
ovisi o miktrokontroleru...
--- Citat: JogFromYamaha - 13 Svibanj, 2010, 20:56:51 ---iskra na bobini ti je 30000-50000 volti
--- Kraj citata ---
s malom strujom... nije problem to, samo mi treba za otpor odrediti koji mora ici...
svbeljan:
kolko sam vidio brojac okretaja se spaja inace na zicu koja ide od cdi-a do bobine, tj. namota se zica koja ide u brojac oko te zice i tu se stvara napon, ali neznam koliki i dali ce ga moci ocitati :dontknow:
Jankkec:
Jbg nemam shemu nigdje na kompu, a znam da je bilo nekaj full jednostavno sa mikrokontrolerom i 4 znamenke 7 segmentni display. Steta kaj nemamo arhivu od starog 4Tskuteri.com foruma tam je bilo sve ljepo objasnjeno i bili su programi za 2T i 4T motore.
A programirati bi trebo PIC 16F48 (http://www.eelkevisser.nl/fuel.htm) imam vec gotovi sklop sam trebam isprogramirati kontroler.
SlowRider:
ne isplati se to raditi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju