Tehnički kutak > Tehnička pitanja
VXR - akumulator se prazni
Joke/st:
--- Citat: pesek - 11 Svibanj, 2010, 00:35:46 ---Ako sam razumio, kad si ga stavio na punjenje, bio je potpuno prazan, iako si ga vozio tu večer.
--- Kraj citata ---
Ne,suprotno. Napunia se odma u vožnji. Ali ja san ga stavia na punjač radi preventive. Jer svako PRVO punjenje NOVE baterije mora bit od 12 do 15 sati.
Taj punjač ima skalu koja ide otprilike ovako : 0...2...4...6...8...10...12V , i ako staviš potpuno praznu bateriju onda se kazaljka na punjaču prvo popenje do 12V i kako se puni,kazaljka vremenski pada do nule. A pošto se u mom slučaju kazaljka popela na 2V znači da je baterija bila ajmo reći "malo" ispražnjena.
pesek:
--- Citat: Joke/st - 11 Svibanj, 2010, 00:44:03 ---Ne,suprotno. Napunia se odma u vožnji. Ali ja san ga stavia na punjač radi preventive. Jer svako PRVO punjenje NOVE baterije mora bit od 12 do 15 sati.
--- Kraj citata ---
Jasno mi je sad u vezi punjača, a sad što se tiče baterije, zavisi koju kupiš. Ako su one gdje sam sipaš elektrolit, one su uglavnom već suho punjene, tako da su već pri formiranju možda 80% napunjene, mogu se još malo dopuniti. Uostalom sve to stoji u uputama uz akumulator.
Joke/st:
--- Citat: pesek - 11 Svibanj, 2010, 00:58:05 ---Jasno mi je sad u vezi punjača, a sad što se tiče baterije, zavisi koju kupiš. Ako su one gdje sam sipaš elektrolit, one su uglavnom već suho punjene, tako da su već pri formiranju možda 80% napunjene, mogu se još malo dopuniti. Uostalom sve to stoji u uputama uz akumulator.
--- Kraj citata ---
Tako je.
U ovu moju se btw. ulijeva elektrolit. Nakon toga san je stavia na punjač sat vremena da je malo "oživi" tj. da se formira.
pesek:
Ok,onda za kraj, X-Spirit će svakako morati kupiti novi akumulator, jer mu je napon nakon vožnje 12,4V (12,35V) što je svakako pre malo, pri testiranju na samopražnjenje mu je sve u redu, a testiranje punjenja može eto da ponovi sa novim, napunjenim akumulatorom. Mislim da ne bi trebalo biti neke razlike, jer i potpuno pun akumulator isto kao i neispravan vuče malu struju pri punjenju, što znači da bi i to trebalo biti u redu.
Joke/st:
--- Citat: pesek - 11 Svibanj, 2010, 01:21:17 ---Ok,onda za kraj, X-Spirit će svakako morati kupiti novi akumulator, jer mu je napon nakon vožnje 12,4V (12,35V) što je svakako pre malo, pri testiranju na samopražnjenje mu je sve u redu, a testiranje punjenja može eto da ponovi sa novim, napunjenim akumulatorom. Mislim da ne bi trebalo biti neke razlike, jer i potpuno pun akumulator isto kao i neispravan vuče malu struju pri punjenju, što znači da bi i to trebalo biti u redu.
--- Kraj citata ---
Upravo tako :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju