Tehnički kutak > Blokade

izrada el blokade

(1/5) > >>

Damir 2T:
 ???  :o  :icon_scratch:  :angry9: vise mi nista nije jasno neznam vise sta je paralelno a sta serijski ako sam uopče znao
zbunjen sam do jaja,molim pomoc pazite sad 2 elektrolitska kondenzatora spojim ih ovak + na + i - na - ,na kraju - na mašinu a + na pickup i scut mi po satu ide 40 realnih 35 i jedva ubrzava ,kad 1 kond maknem skoro ko da ga i nema a u cipoteci nema za kupit manji od 1mF kaj da radim nekaj sam pokusavo i sad sam skroz zbunjen nista mi nije jasno  :icon_scratch: lol  :toothy12:

roby44:
pa stavi potenciometar ak nema odgovarajuceg kondenzatora.

igor.sb:
inace u vezi blokada se pise iznad, tamo gdje je predviđeno

inace +-+- je seriski i tad se vrijednosti oduzimaju po onoj formuli reciprocna vrijednos blabla, a ++ -- je paralelno i tad se vrijednosti zbrajaju, i da kupi potencimetar ili ostavi tako pa nek ide 40 bas te briga...jos ako ne trokira....milina

Damir 2T:

--- Citat: roby44 - 24 Kolovoz, 2007, 14:20:02 ---pa stavi potenciometar ak nema odgovarajuceg kondenzatora.

--- Kraj citata ---

--- Citat: igor.sb - 24 Kolovoz, 2007, 14:24:41 ---inace u vezi blokada se pise iznad, tamo gdje je predviđeno

inace +-+- je seriski i tad se vrijednosti oduzimaju po onoj formuli reciprocna vrijednos blabla, a ++ -- je paralelno i tad se vrijednosti zbrajaju, i da kupi potencimetar ili ostavi tako pa nek ide 40 bas te briga...jos ako ne trokira....milina

--- Kraj citata ---

:icon_thumright: potenciometar neki odredjeni ili bilo koji.Ja sam spojio 2 kond serijski 2.2mF+1mF pa jos dva paralelno 1mF+1mF  onda sam taj serijski i ovaj paralelni spojio paralelno i sta sam na kraju dobio lol hehe sad ide prebrzo  ???

3alfa3:

--- Citat: Damir 2T - 24 Kolovoz, 2007, 14:16:54 ---...ide 40 realnih 35...

--- Kraj citata ---

I gdje je tu problem? Stavi negdje prekidac da to mozes palit/gasit i sve 5.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju