Općenito > Oprema
ZatamNJeni viziri..
pralas:
--- Citat: sqt_driver - 24 Rujan, 2010, 19:39:04 ---ja imam zatamnjeni na nolan kacigi, kupio sam ga jer mi se originalni izgrebao i jako sam zadovoljan. kad budem kupovao drugu kacigu opet cu uzeti zatamnjeni...
ne smeta sunce, po noci limitira svjetla nadolazecih auta tako da te ne zasljepljuje a jako malo smanjuje vidljivost. vise bih rekao da filtrira određenu kolicinu svjetla. ne bih rekao da ima nekog rizika sto se tice prometa, bar na mom, vidim sve kroz njega i po noci.
i jos volim malo privatnosti pa mi je islo na zivce kad netko stane na semaforu kraj mene i onda gleda da li sam impresioniran njegovim KTM-om.
ovako sam distanciran od ostalih, daje neki osjecaj privatnosti iliti automatski odj*b.
--- Kraj citata ---
ja nezz kako ti vidis sa zatamljenim vizirom voziti po noci ???
ja ne vidim 5 m ispred sebe,zato se bas i ne volim voziti po noci...moram ga obavezno podignuti...
ali po danu je super,i ja ne zalim ni kune za vizir....
sqt_driver:
--- Citat: ivan pralas - 24 Rujan, 2010, 19:42:15 ---ja nezz kako ti vidis sa zatamljenim vizirom voziti po noci ???
ja ne vidim 5 m ispred sebe,zato se bas i ne volim voziti po noci...moram ga obavezno podignuti...
ali po danu je super,i ja ne zalim ni kune za vizir....
--- Kraj citata ---
cuj necu govoriti da je isto kao sa 100% prozirnim, ali nije drasticno smanjena vidljivost. mozda ovisi od vizira do vizira, ovdje citam da nekima bljesti svjetlost automobila... to se vec kvalificira kao problem, moj vizir nije zamjenski nego original Nolan narucen iz Italije i nista ne bljesti.
vozim tako vec 3 godine redovito idem van po noci itd. da mi ne valja odmah bih ga skinuo, naravno da ne bih "gađao" cestu samo zato da imam zatamnjeni vizir.
ja mislim da su tu razlike kao i u suncanim naocalama. kad imas jeftine ko da ih ni nemas, jos ti umaraju oci. prave mozes nositi i po noci i opet vidis dobro zato jer nisu samo "ofarbane" u crno...
zato bih preporucio kad vec netko kupuje zatamnjeni vizir da uzme original za kacigu jer postoje neki po 10 € koji se stancaju za sve kacige. ja sam svoj platio 200 kn, a vidim da je i na netu isto toliko.
Doomsday:
Zatamnjen vizir na kacigi po noći = kazna od policije... :zubo:
pralas:
--- Citat: Doomsday - 24 Rujan, 2010, 20:09:17 ---Zatamnjen vizir na kacigi po noći = kazna od policije... :zubo:
--- Kraj citata ---
sta stvarno ???
nmg vjerovati....
sqt_driver:
--- Citat: Doomsday - 24 Rujan, 2010, 20:09:17 ---Zatamnjen vizir na kacigi po noći = kazna od policije... :zubo:
--- Kraj citata ---
nikad nisam imao problema s time, cijelo ljeto vozim po noci. mislis da se oni bave time... bitno ti je da nisi pijan, drogiran i da ne vozis rizicno, da si registriran i osiguran, te nosis li kacigu i to je sve. sve drugo je luk i voda. stopali su me vec i zadnje sto je gledao je moj vizir.
po zakonu uopce nije utvrđeno sto je kaciga, bitno da je imas pa makar to bio i građevinarski sljem.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju