Tehnički kutak > Tehnička pitanja

vruće deklo?

(1/3) > >>

pralas:
evo ovako sad sam dosao sa voznje oko 25km,vecinom full gas,skuter ima za sad sam gianelli extra chrom i stavim ja motor na bocnu nogaru i idem pipnuti deklo...kad sam ga dotaknuo skoro sam  se opeko,jednostavno vrelo je...deklo je izbuseno sa 11 rupa,4 naprije u sredini 4 i na kraju 3...od toga je jedna rupa promjera skro 1cm,skinuo sam kurblu ostale su 4mm promjera a 2 rupe 3mm...
jel zna neko mozda u cemu je problem?nisam primjetio da ide losije,a ko svicarski sir je izbuseno... :dontknow:hvala unaprijed...
zamolio bi moderatore ako tema nije na dobrom mjestu da je prebace :)

Pupo:
Bez obzira na rupe što imaš na deklu, problem je ako zrak necirkulira kroz deklo, odnosno kroz prostor di je varijator. Druga stvar je još i da cirkulira, u deklu zapravo nema pera osim onih na vantilvaru koja bi otpuštala toplinu. Da deklo ima na sebi neka malo izraženija pera preko kojih ide zrak, temperatura bi sigurno bila manja, ali nažalost to nema nijedan skuter...

No kako i sam kažeš, kako ti skuter normalno vozi, bez obzira što je deklo skoro vruć, nemaš nikakvih bojazni jer je to normalno da se ugrije na svakom skuteru.

pralas:
aha,tnx na brzom odgovoru...kad sam busio borerom onda sam i prije variomata izbusio,al izgleda da je to normalno da se zagrije...
ma vazno da skut ne ide losije... :icon_thumright:

mrcina:
to nije normalno,to pregrijavanje dekla.što to govori, nešto se dešava pod deklom. 25 km nije dovoljno za takvo pregrijavanje.

nešto ti se dešava u deklu.

pegledaj da nemaš previše smeča unutra, prašine jer si deklo izbušio pa je prašina veoma prisutna pod deklom.

gokiSP:
Ići će kad se remen rastegne od tih temperatura, a riješenje je kevlar  :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju