Općenito > Propisi
jel vrijedi ovaj zakon još uvijek?
Biker686:
--- Citat: istipa622 - 01 Svibanj, 2010, 16:24:45 ---pa lijepo piše ...ja sam čuo da je ukinut
Nevidim nigdje da pise da nije ukinut
al dobro nije ni bitno ::)
--- Kraj citata ---
kad se taj novi zakon donosil bas se pricalo da sve ostaje isto samo se to iza 11 ukida al zato imas jebena ogranicenja do 24.! :icon_thumright:
Hinjavac:
Kao što sam sinoć obećao eladiu krećem ponovo sa pomoći. Ako ikome treba nešto "intimnije" što se tiče zakona neka se javi na pm.
ZAKON
O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA
Članak 221.
(1) Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat.
(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati motornim vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.
(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj mladi vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka.
Drnda:
vjerujes li da mi je preko zime neki KRETEN od policajca u 22 i 50 naplatio kaznu jer nesmijem voziti iza 23 sata auto.. ja se lagano nasmjesim i kazem mu da je to ukinuto, mene lik napadne i sere nesto, napise kaznu i ja se nisam htio potpisati,
sljedece subote isto u plocama, lik mi napise kaznu da ugrozavam ostale sudionike u prometu jer sam napravio u kruznome skoro cijeli krug da bi se okrenuo prema parkingu za stati, a pritom mi je jedna guma zacvilila lagano, a vozio sam niti 20 kmh...
ti u plocama su neobrazovani degenerici izgleda.. naravno da se nisam htio potpisati na nijednu, a nisu me ni trazili to.. uglavnom samo cekam kada ce mi doci kazna i sto ce napisati u njoj...
Hinjavac:
Članak 52.
(1) Vozač ne smije mijenjati način upravljanja vozilom naglim smanjenjem brzine kretanja vozila, osim u slučaju neposredne opasnosti.
(2) Vozač koji namjerava znatnije smanjiti brzinu kretanja vozila ili ga zaustaviti, dužan je to učiniti, osim u slučaju neposredne opasnosti, na način kojim neće ugroziti ili u većoj mjeri ometati druge vozače koji se kreću iza njega, a i te vozače o svojoj namjeri, uz obvezu iz članka 44. ovoga Zakona, upozoriti i uključivanjem stop-svjetla, svih pokazivača smjera ili davanjem odgovarajućeg znaka rukom.
(3) Vozač ne smije ni naglo povećavati brzinu, odnosno kretati iz mjesta, osim u slučaju opasnosti, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora ili na takav način da dolazi do proklizavanja kotača.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 400,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji mijenja način upravljanja vozilom suprotno odredbama ovoga članka.
Znači može glumit pacijenta i napisat ti čl.51 st 3. kpčl 51.st 4.
Ti: Vozio sam se 20km/h
On: Stisnuo je pun gas u kružnog i proklizao čime je došlo do cviljenja.
Rezultat pušiš 400 kuna :(
Bokygs:
Sve ovisi od policajca do policajca
Mene je nekidan (inače najza*ebaniji i najstrozi policijac na motoru na ovom području) vidio kako skrećem na kiosk i stao ispred mene.Diguno je vizir i pitao jel registriran motor:ja kazem da jest,te dal imam vozacku:ja kazem da imam.Spustio je vizir i nastavio dalje.
A zna zaustaviti ljude 100% ispravne pa cjepidlačiti za sitne nevažne sitnice,te JAKO često kaznjava ljude sto ne prelaze preko pješačkog i sl. :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju